Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, performanță extraordinară la Olimpiada Internațională de Matematică: Este cea mai bună clasare din ultimii 24 de ani

calcul matematica

Cinci medalii de aur și una de argint au obținut elevii români la Olimpiada Internațională de Matematică din Chiba, Japonia.

Potrivit Ministerului Educației, cu aceste rezultate, România a ocupat locul 1 între țările din Europa și locul 4 în clasamentul pe națiuni, cea mai bună clasare din 1999, conform Mediafax.

„Cinci medalii de aur, o medalie de argint și un total de 208 de puncte clasează România pe cea mai bună poziție din ultimii 24 de ani, fiind depășită doar de China, Statele Unite ale Americii și Koreea”, a transmis ministerul.

Au obținut medalii de aur David-Andrei Anghel (Liceul Internațional de Informatică, București), Andrei Moldovan (Liceul Internațional de Informatică, București), Robert Dragomirescu (Liceul Internațional de Informatică, București), Pavel Ciurea (Liceul Internațional de Informatică București) și Andrei Chiriță (Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu București).

Medalia de argint a fost obținută de Radu Lecoiu, de la Liceul Internațional de Informatică București.

Delegația României a fost coordonată de conf. univ. dr. Cătălin-Liviu Gherghe, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și însoțită de lect. dr. Mihai Chiş, de la Facultatea de Matematică și Informatică a Universității de Vest din Timișoara, de Lucian Țurea, Facultatea de Matematică și Informatică a Universității din București, și de Ana Naghi, observator din partea Ministerului Educației.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.