Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România pierde EURO 2020: Aleksander Ceferin, șeful UEFA, ia în calcul organizarea EURO 2020 într-o singură ţară

www.gsp.ro
Arena Națională

Karl Heinz-Rummenigge, preşedintele consiliului de administraţie al clubului Bayern Munchen şi personaj major al fotbalului european, a afirmat că preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, se gândeşte ca EURO 2020 să aibă loc într-o singură ţară şi nu în douăsprezece cum este prevăzut până acum, transmite AFP.

"Ştiu că preşedintele UEFA Aleksander Ceferin, care este extrem de prudent cu coronavirusul, se întreabă dacă în perioada pandemiei nu ar fi mai rezonabil ca turneul să fie organizat într-o singură ţară. Cu tot protocolul sanitar necesar, se înţelege de la sine", a afirmat Rummenigge pentru un ziar din capitala Bavariei, Munchner Merkur, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Groaznic! Activistul de mediu Daniel Bodnar ar putea rămâne paralizat

Contactată, UEFA a răspuns printr-un purtător de cuvânt: "Nu avem nicio informaţie de oferit sau comentariu de făcut în această etapă".

Oficial, forul fotbalistic european continuă să pregătească un turneu final organizat în 12 oraşe din 12 ţări, printre care Bucureştiul.

Săptămâna trecută, UEFA a indicat că "până pe 5 martie" va decide "oraş cu oraş" între patru opţiuni: "100% spectatori pe stadion, între 50 şi 100%, între 20 şi 30% sau cu porţile închise", cu diverse măsuri sanitare în fiecare caz.

Citește și: Florin Cîțu ‘țopăie’ de fericire: ‘Banca Mondială confirmă: măsurile pe care le-am luat în contextul pandemiei COVID-19 clasează România în topul țărilor cu cele mai multe și aplicate măsuri din lume’ .

Berti Vogts, fost selecţioner al naţionalei Germaniei, a afirmat vineri că este "uimit" că UEFA nu se gândeşte să amâne EURO 2020 pentru iarna următoare, ţinând cont de situaţia sanitară din Europa.

Turneul final, prevăzut iniţial în 2020, a fost amânat pentru 2021 (11 iunie -11 iulie).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.