Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România poate accesa fonduri speciale în pandemie: 37 de miliarde de euro, disponibile pentru statele membre

fonduri europene

Parlamentul European (PE) a aprobat un pachet de ajutor pentru statele membre de 37 de miliarde de euro pentru lupta cu pandemia de coronavirus. Eurodeputaţii au fost de accord ca operatorii aerieni să renunţe la zborurile fără pasageri, fără a fi în pericol să îşi piardă slotul orar.

Pentru lupta cu pandemia de coronavirus, statele membre vor putea accesa şi alte 800 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE, destinat iniţial suportului în caz de dezastru natural.

Eurodeputaţii au aprobat joi seara, târziu, un pachet de ajutor financiar de 37 de miliarde de euro pe care Comisia Europeană îl pune la dispoziţia statelor membre.

Banii vor putea fi folosiţi pentru sprijinul sistemelor sanitare, interpinderile mici şi mijlocii şi alte sectoare economice vulnerabile. Statele membre ale Uniunii Europene vor mai putea accesa şi alte 800 de milioane de euro din Fondul de solidaritate al UE , destinat iniţial suportului în caz de dezastru natural.

Eurodeputaţii au mai fost de acord ca operatorii aerieni să poată renunţa, în această perioadă, la zborurile pentru care nu au pasageri fără a fi în pericol să îşi piardă sloturile orare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.