Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, Polonia, Turcia evidenţiază importanţa stabilizării Balcanilor de Vest şi a rolului SUA în NATO

NATO

Miniştrii de Externe din România, Polonia şi Turcia au evidenţiat, în cursul unei reuniuni desfăşurate la Ankara, necesitatea stabilizării regiunii Balcanii de Vest şi rolul important al Statelor Unite în Alianţa Nord-Atlantică, informează Agenzia Nova, potrivit mediafax.

Unitatea şi solidaritatea în cadrul NATO conferă un sens securităţii, iar acest lucru va fi reiterat la summitul Alianţei Nord-Atlantice programat la Londra, a declarat vineri Jacek Czaputowicz, ministrul polonez de Externe, după o reuniune desfăşurată la Ankara în formatul Polonia-România-Turcia.

Citește și: Mutarea anului în fotbal! Gigi Becali vrea să-i ia ‘averea’ lui Hagi

Şefii diplomaţiilor din România, Polonia şi Turcia - Teodor Meleşcanu, Jacek Czaputowicz şi Mevlut Cavusoglu - au evidenţiat importanţa procesului de stabilizare a Balcanilor de Vest pentru securitatea euroatlantică şi rolul Statelor Unite în cadrul NATO.

Jacek Czaputowicz a amintit rezultatele Conferinţei pe tema situaţiei din Orientul Mijlociu desfăşurată în februarie la Varşovia în colaborare cu Statele Unite şi a exprimat satisfacţie pentru susţinerea oferită de Turcia ţărilor din cadrul Uniunii Europene în timpul crizei imigraţiei, exprimând speranţa că va fi continuată cooperarea.

Citește și: Tăriceanu aruncă bomba! Liderul ALDE face dezvăluiri uluitoare

Consultările trilaterale în materie de securitate au fost lansate la iniţiativa României în anul 2012, cu participarea ţărilor situate în estul şi în sudul Alianţei Nord-Atlantice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.