Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România reacționează la proclamarea unui aşa-zis nou stat în estul Ucrainei

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) condamnă proclamarea, la 18 iulie, de către separatiştii din Doneţk, a unui aşa-zis nou stat în estul Ucrainei, denumit "Mica Rusie", informează un comunicat al MAE.

"Acest act contravine, în mod flagrant, normelor de drept internaţional şi încalcă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei", arată MAE.

Citește și: Lovitură dură pentru Cristian Boureanu și iubita sa! Ce au decis procurorii

Sursa citată reaminteşte faptul că România susţine ferm implementarea Acordurilor de la Minsk şi îndeamnă la o conduită în sensul implementării Acordurilor, acestea fiind singurul cadru viabil şi recunoscut care permite soluţionarea politică a conflictului din Donbas, subliniază ministerul român al Afacerilor Externe.

În context, MAE arată că România susţine necesitatea respectării independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional.

Citește și: Incredibil! Care sunt vedetele TV care câștigă salarii de 200 000 de euro pe an

Separatiştii proruşi din estul Ucrainei au proclamat marţi crearea unui nou stat: ''Mica Rusie'' (Malorusia), relatează agenţia DPA.

DPA aminteşte că în două regiuni estice ale Ucrainei, Doneţk şi Lugansk, a izbucnit o rebeliune în urmă cu trei ani, când Kievul l-a alungat pe preşedintele său prorus din acea vreme, Viktor Ianukovici, în contextul unor proteste de masă care făceau apel la strângerea legăturilor cu Occidentul.

Citește și: PSD pregătește o lovitură de proporții! O mare parte din populație este vizată

Potrivit unor estimări ale Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), circa 10.000 de persoane şi-au pierdut viaţa în conflict. Organizaţia pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE), care monitorizează în mod independent conflictul, a făcut apel la ambele părţi să înceteze vărsarea de sânge.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.