Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România recunoaște că se teme de exercițiile militare ruse: 'Evoluţiile sunt îngrijorătoare'

youtube.com
fregata rusia

Ministrul Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, a declarat, vineri seara, într-o emisiune televizată, că România este preocupată de 'evoluţiile îngrijorătoare' din punct de vedere militar de la Marea Neagră, din Peninsula Crimeea şi de măsurile de interzicere a accesului în zonă.

'Suntem preocupaţi de exerciţiile militare şi de tematica pe care ele o exersează, pe care le vedem derulate de partea rusă. La ora la care vorbim suntem la debutul unei exerciţiu operativ strategic de mare amploare Caucaz 2016, care este notificat, dar care este însoţit de exerciţii complementare auxiliare, care nu sunt notificate. (...) Suntem preocupaţi de scenariile care se exersează şi de faptul că o serie de exerciţii au loc în zona de instabilitate din Estul Ucrainei şi în Estul Mediteranei, în apropierea costelor siriene', a declarat Mihnea Motoc la Realitatea TV.

Citește și: Autoritățile din România au mințit: Iohannis, pe pile și pe banii noștri în China

Ministrul Apărării a spus că România va adapta o 'postură de descurajare şi de apărare' în relaţia cu Federaţia Rusă, spre care priveşte cu "precauţie", însă a dat şi asigurări că ţara noastră este deschisă pentru calea dialogului cu Moscova.

'Nu suntem nici noi, nici NATO, nici UE în postura în care să respingem dialogul şi cooperarea cu Federaţia Rusă', a subliniat Motoc.

Citește și: De ce a fost cutremurul din Italia atât de nimicitor? Ce nu spune nimeni

El a mai afirmat că s-a aşteptat la reacţiile reticente ale Federaţiei Ruse după activarea scutului de la Deveselu.

'Ne-am obişnuit cu acest tip de retorică din partea oficialilor politici sau conducătorilor militar ruşi. Ei văd în dezvoltarea acestei capacităţi o alterare a echilibrului strategic în regiunea noastră. Nici noi, nici Alianţa, nici partenerul american, nu avem doctrinar sau politic asemenea valenţe pentru scutul de la noi. (...) Nu e în doctrina noastră, nu e în politica noastră aşa ceva', a mai afirmat Mihnea Motoc.

Citește și: Ea deține cea mai mare colecție de ochelari de soare / VIDEO

Ministrul a precizat că scutul de la Deveselu reprezintă o 'investiţie de securitate, necesitată de proliferarea riscurilor balistice, atât din partea unor actori statali, cât şi din partea unor actori nestatali din regiunea Orientului Mijlociu'.

Citește și: A fost inventată geanta care se închide singură când se depășește bugetul de cumpărături / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.