Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România reia puternic legăturile economice cu Emiratele Arabe Unite, vechi din 1974: 'Vor avea beneficii în urma colaborării în energie'

mediafax.ro
emiratele arabe unite EAU

Atât România, cât și Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei, spune ministrul energiei, Virgil Popescu, despre parteneriatul dintre cele două țări.

Virgil Popescu spune că principalele puncte discutate duminică în cadrul întâlnirii cu reprezentanții companiei MASDAR și TAQA au ținut de investiții în producerea de energie regenerabilă și dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei. „Atât România, cât și Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei. Cei de la MASDAR discută deja la nivel tehnic cu reprezentanții Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiții pentru a produce energie regenerabilă. Totodată, vom beneficia și de experiența celor de la TAQA pentru a se implica în dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity și cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla - Podișor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României”, a spus Virgil Popescu, pe Facebook, informează Mediafax.

Popescu a transmis că încurajează investițiile și în unități pentru producerea energiei cu gaz natural și că parteneriatul România - EAU este așezat pe baze solide și se va consolida în viitorul apropiat.

La întâlnire au mai participat Bogdan Badea - CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu - CEO Romgaz, George Agafiței - consilier de stat Guvernul României și E.S. Ambasadorul României în EAU Octavian Bădică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.