Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România s-a opus vizitei președintelui Parlamentului rus în Finlanda

sanctiuni dialog

Patru țari s-au pronuntat impotriva accesului președintelui Dumei de Stat a Rusiei, Serghei Narișkin, in Finlanda, pentru a participa la sesiunea Adunarii Parlamentare a Organizației pentru Securitate și Cooperare in Europa (OSCE) - a declarat reprezentantul special al OSCE pentru probleme privind combaterea terorismului, Nikolai Kovaliov.

"Exista doar trei sau patru state care au obiectat fața de aceasta permisiune. Este vorba despre Estonia, Letonia, Lituania si Romania. Bazandu-se pe opiniile acestor țari, Ministerul de Externe finlandez a decids brusc sa refuze accesul" - a explicat Kovaliov.

Potrivit unor informatii anterioare, Ministerul de Externe finlandez a decis sa refuze intrarea parlamentarilor ruși pe teritoriul Finlandei, pentru a participa la sesiunea Adunarii Parlamentare a OSCE. În semn de protest, delegatia rusa a refuzat sa mearga in Finlanda.

Sesiunea Adunarii Parlamentare a OSCE va avea loc la Helsinki, intre 5 si 9 iulie 2015, iar presedintele Dumei de Stat de la Moscova, Serghei Nariskin, ar fi trebuit sa conduca delegația rusa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.