Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, pe cale să NU mai fie groapa de gunoi a Europei: Ministrul Mediului anunță adoptarea HG privind intrarea deșeurilor în țară

gunoaie

Ministrul Mediului Tánczos Barna a anunțat că Guvenul a aprobat vineri limitarea punctelor de trecere a frontierei prin care deșeurile reciclabile pot fi introduse în țară. „România nu poate fi groapa de gunoi a Europei”, spune ministrul.

„S-a aprobat! În ședința de Guvern de astăzi am adoptat Hotărârea de Guvern conform căreia putem combate importul ilegal de deșeuri în România. Ținând cont de faptul că legislația europeană nu permite ca statele membre să refuze deșeurile importate, România a avut nevoie de un act normativ propriu, care să reglementeze aceste transporturi”, a anunțat Tánczos Barna.

Conform acestuia, a fost limitat la 15 numărul punctelor de trecere a frontierei prin care deșeurile reciclabile pot fi introduse în țară. De asemenea, va fi obligatorie trasabilitatea acestor transporturi de la graniță până la locul reciclării.

Conform ministrului, cantitățile de deșeuri care întră în țară vor fi corelate cu capacitatea de reciclare a firmelor.

„Sunt ministru al Mediului de aproape un an. În aceste luni a trebuit să găsim soluții imediate la probleme urgente. Transporturile – de multe ori ilegale – de deșeuri care ajung în România și gestionarea acestor cantități de deșeuri au constituit unele dintre aceste probleme urgente, pe care le soluționăm prin actul normativ aprobat astăzi”, a afirmat ministrul Mediului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.