Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se cutremură: Activitate intensă și serie de seisme ciudate, în ultimele zile

Pinterest
Cutremur

O serie de cutremure ciudate s-a înregistrat, în ultimele zile, în zone din România care nu au avut, până acum, o activitate seismică importantă, precum Ilfov sau Vaslui.

Seria cutremurelor ciudate a început pe 5 februarie 2024, zi în care Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP) a înregistrat cinci cutremure pe parcursul întregii zile.

Primul cutremur a avut loc la ora 06.11, în Argeş, la o adâncime de 10,2 kilometri şi a avut o magnitudine de 2,2. Au urmat apoi două cutremure în Dâmboviţa şi unul în Vrancea.

Ultimul cutremur din 5 februarie s-a produs la ora 23.50 şi a avut o magnitudine de 4,0 la o adâncime de 15,8 kilometri.

De departe, o curiozitate este reprezentată de epicentrul cutremurului, acesta fiind înregistrat în judeţul Ialomiţa, la 24 de kilometri vest de oraşul Slobozia.

Cutremur cu epicentrul în Ilfov

A urmat un alt cutremur, pe 7 februarie 2024, la ora 23.36, înregistrat, din nou, într-o zonă care nu este cunoscută pentru activitatea seismică.

Seismul cu magnitudinea de 2,1 s-a produs la o adâncime de 25,9 kilometri şi a avut epicentrul în judeţul Ilfov, la 20 de kilometri nord-est de Bucureşti.

Astăzi, 8 februarie 2024, un alt cutremur a fost înregistrat la ora 06.26, în judeţul Vaslui. Acesta a avut o magnitudine de 2,5 şi a fost înregistrat la o adâncime de 6,7 kilometri.

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 7 km nord-vest de Bârlad, 39 km sud de Vaslui, 62 km sud-est de Bacău, 73 km nord-est de Focşani, 88 km sud-est de Roman, 97km sud de Iaşi şi 98 km nord de Galaţi, potrivit Antena 3 CNN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.