Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se înarmează: Vom avea 48 de avioane F-16, o escadrilă de F-35 și se renunță la Kalașnikov

F-16 US Air Force

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat joi că pentru realizarea celor opt programe majore de înzestrare, ce au ca termen de implementare şi bugetare o perioadă de zece ani, există interes pentru atragerea investitorilor străini şi realizarea unor parteneriate cu companii internaţionale cu tradiţie, pentru dezvoltarea industriei autohtone de profil şi producerea unor componente în România.

"Avem opt programe majore de înzestrare a Forţelor Armate ale României, pe o alocare de 2 la sută din Produsul Intern Brut, un program pe 10 ani, 2017-2026. Purtăm discuţii pe mai multe componente, evident că ele trebuie apoi armonizate, după ce ajungem la concluzii finale. Am avut discuţii importante cu firme care vor să creeze societăţi mixte în România, societăţi mixte care trebuie să fie partenerii Armatei Române în acest efort de înzestrare", a afirmat ministrul Apărării, în cursul vizitei efectuate joi la Baza aeriană Mihail Kogălniceanu.

Citește și: Import de la România Tv! Cine va avea emisiune la Antena 3

În context. Adrian Ţuţuianu a afirmat că se poartă un dialog cu firme din SUA şi Europa pentru câteva componente importante, ce se doreşte a fi realizate de industria naţională de apărare.

"Continuăm discuţiile pe câteva componente importante, cu firme din SUA, dar şi din Europa. Mă interesează să definitivăm discuţiile pentru transportorul blindat cu două variante, o societate mixtă la Uzina Mecanică Bucureşti, cea de-a doua la Moreni, prima va produce transportoare care nu sunt flotabile, cealaltă transportoare flotabile", a menţionat Ţuţuianu.

Citește și: Guvernul Tudose lovește în producătorii de apă minerală! Ce schimbări majore a făcut

Adrian Ţuţuianu a informat că există interes şi pentru alte achiziţii de armament nou, cum ar fi puşca de infanterie, radare sau sisteme informatice, scrie agerpres.ro.

"Suntem, de asemenea, interesaţi şi de alte achiziţii, începând cu puşca de infanterie şi mergând până la radare, sisteme informatice. Sublinierea pe care o fac şi astăzi este că toate aceste lucruri dorim să le dezvoltăm cu un beneficiu pentru economia naţională. Este falsă ideea care este vehiculată prin diverse medii şi în media conform căreia noi am plecat, într-un fel, aşa, la cumpărături. Totul se va reîntoarce, într-o măsură mai mare sau mai mică, în industria naţională", a completat Ţuţuianu.

Citește și: Bucureștenii primesc o lovitură strașnică! Ce nouă taxă vor fi obligați să plătească

În cursul declaraţiilor, Adrian Ţuţuianu a reiterat faptul la sfârşitul lunii septembrie vor fi aduse încă trei aparte de zbor F-16 pentru completarea escadrilei de 12 avioane.

"În data de 27 septembrie vom aduce încă trei avioane şi completăm escadrila de 12, cu F-16. Intenţia noastră este ca în următorii ani de zile, probabil începând cu 2019-2020, vom vedea ce rezultă din discuţii, să completăm dotarea Forţelor Aeriene cu încă 36 de avioane F-16, cu precizarea că ne-am dori ca cel puţin o escadrilă să fie F-35. Nu depinde doar de ce dorim noi, este vorba de un acord guvern la guvern cu partenerul american", a mai spus ministrul.

Citește și: Tudose s-a răzgândit! Ce categorie de salariați nu vor mai fi scutiți de impozit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.