Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se 'lovește' de Germania în preliminariile CM din Qatar: Componența grupei 'Tricolorilor'

cupa mondiala

Tragerea la sorți din 7 decembrie de la Zurich (Elveția) pentru preliminariile Cupei Mondiale de fotbal din Qatar 2022 a repartizat echipa de fotbal a României în Grupa J, alături de Germania, Islanda,Macedonia de Nord, Armenia și Liechtenstein. Germania vine cu „o galaxie” de vedete, potrivit Mediafax.

Site-ul oficial al Federației Române de Fotbal face o analiză a adversarelor României la preliminarile Cupei Mondiale de Fotbal din Quatar din 2022.

Germania este văzută ca o „galaxie” de vedete. Nemții au pierdut doar două meciuri din ultimele 20 disputate (2-4 cu Olanda și 0-6 în Spania) și s-au calificat lejer la EURO 2020, înscriind

de 30 de ori în numai opt partide.

România a disputat trei meciuri amicale cu nemții, învingând în deja celebrul 5-1 (2004), remizând 1-1 (1998) în Malta și pierzând 1-3 la Koln (2007).

Citește și: INS contabilizează 'REALIZĂRILE' Guvernării PNL: PIB a scăzut în trimestrul III cu 6,0% față de T3 2019

La EURO 2000 scorul a fost 1-1.

Germania joacă fie cu trei fundași pe linia defensivă, fie cu 4, polivalența starurilor permițând o mobilitate tactică incredibilă.

Dincolo de nucleul Bayern, lista opțiunilor este uriașă, din echipa schițată lipsind, spre exemplu, Volland, Neuhaus, Trapp ori Henrichs.

Neuer (Bayern M) – Ginter (Monchengladbach), Sule (Bayern M), Rudiger (Chelsea) – Kehrer (PSG), Kimmich (Bayern M), Kroos (Real Madrid), Halstenberg (RB Leipzig) – Goretzka (Bayern M) – Gnabry (Bayern M), Werner (Chelsea) sunt jucători care nu au nevoie de prezentare.

Rezerve sunt Leno (Arsenal), Klostermann (RB Leipzig), Koch (Leeds), Tah (Leverkusen), Can (Dortmund), Gosens (Atalanta), Gundogan (Man. City), Draxler (PSG), Havertz (Chelsea), Brandt (Dortmund), Sane (Bayern M), Waldschmidt (Benfica).

Joachim Low, 60 ani, este selecționerul Germaniei și pare să aibă tot mai mulți contestatari, deși a cucerit titlul mondial în 2014. Așteptările nemților sunt foarte ridicate de la selecționerul aflat în funcție încă din 2006.

La ultimul Mondial, Germania a rămas în grupe pe ultimul loc.

Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022 din Qatar, iar cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câștigătoare de grupe în Liga Națiunilor care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei țări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manșă. Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Națiunilor vor fi oaspeți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.