Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România se pregătește pentru a treia etapă de relaxare! Alexandru Rafila atrage atenția asupra obligativității purtării măștii

www.viva.ro
Alexandru Rafila

Doctorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit miercuri seară, la Digi 24, despre obligativitatea purtării măștii și vaccinul împotriva noului coronavirus.

România se pregătește pentru etapa a treia de relaxare, însă momentan, specialiștii nu se gândesc la scoaterea obligativității purtării măștii.

„Cred că vor mai rămâne (n.r. - măștile), este o idee bună pentru spațiile care nu permit aerisirea naturală. Până când vom ajunge cel puțin în România, la câteva cazuri sau zeci de cazuri cel mult, în fiecare zi... Până atunci, trebuie să folosim masca, pentru că există această transmitere comunitară. Când vom ști că această transmitere comunitară a încetat, atunci poate fi luată în calcul purtarea măștii, ca o recomandare pe care putem să o eliminăm din viața cotidiană", a declarat Alexandru Rafila.

ANUNȚUL marilor puteri ale lumii: G7 se angajează să suspende provizoriu datoria celor mai sărace ţări

În ceea ce privește vaccinul, Alexandru Rafila a precizat că nu va fi obligatoriu. În ciuda acestui fapt, serul nu va duce lipsă de doritori, este convingerea medicului.

„Eu sunt convins că marea majoritate a cetățenilor va dori să se vaccineze împotriva noului coronavirus. Dar există întotdeauna o prioritizare pe care trebuie să o facem: să protejăm categoriile de risc și să avem o acoperire vaccinală, în jur de 70%, care să oprească transmiterea bolii, fiind un vaccin similar cu cel gripal. Probabil, va fi administrat sezonier, nu este exclusă această posibilitate. Nu este un vaccin care să fie administrat obligatoriu, dar este un vaccin pentru care va fi o competiție între țări. Toată lumea va încerca să se vaccineze împotriva infecției cu noul coronavirus. Și sunt curios cu privire la cei care au această atitudine, cu privire la inutilitatea vaccinării, dacă și-o vor schimba în astfel de momente", a mai declarat Alexandru Rafila pentru sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.