Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România şi Lituania conduc în topul înmatriculărilor de mașini în 2019

www.pixabay.com
București, trafic, poluare

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4,5% în noiembrie, la 1,21 milioane, în timp ce România şi Lituania au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/, potrivit Agerpres.

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

În noiembrie, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 57,7%, fiind înmatriculate 13.091 autoturisme, faţă de 8.303 vehicule în perioada similară din 2018. Lituania a raportat un avans de 52,7% în noiembrie.

Alexandru Cumpănașu îi îndeamnă pe susținători la calm: 'Dragi cumpănași, deocamdată nu am ce să reproșez DNA'

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în noiembrie: creşteri în Germania (9,7%), Spania (2,3%), Italia (2,2%) şi Franţa (0,7%) şi un declin de 1,3% în Marea Britanie, arată datele ACEA.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa a scăzut cu 0,3% în primele 11 luni din acest an, la 14,54 milioane, în timp ce Lituania şi România au raportat cel mai semnificativ avans.

Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 21,5% în perioada ianuarie-noiembrie 2019, fiind înmatriculate 147.789 autoturisme, faţă de 121.634 vehicule în primele 11 luni din 2018. Lituania a raportat un avans de 44% în perioada ianuarie-noiembrie 2019.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în primele 11 luni din 2019: creştere în Germania (3,9%) şi scăderi în Spania (minus 5,7%), Marea Britanie (minus 2,7%), Italia (minus 0,6%) şi Franţa (minus 0,2%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.