Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România şi Slovenia au avut cele mai modeste scăderi ale producţiei industriale din UE, în luna octombrie

atelier sudura.ro
sudura industrie

Producţia industrială în UE şi zona euro înregistrat o scădere peste aşteptări în luna octombrie 2022, comparativ cu luna septembrie 2022, însă România şi Slovenia au fost ţările membre unde producţia industrială a înregistrat cel mai mic declin, de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Conform acestor date, producţia industrială a scăzut cu 2% în zona euro şi cu 1,9% în UE, în luna octombrie comparativ cu luna septembrie. Statele membre cu cele mai importante scăderi ale producţiei industriale au fost Irlanda (minus 10,7%), Luxemburg (minus 4,4%) şi Cehia (minus 3,7%). Cele mai modeste scăderi au fost înregistrate în România (minus 0,4%) şi Slovenia (minus 0,3%). Singurele ţări UE unde producţia industrială a crescut de la o lună la alta au fost Slovacia (1,3%), Lituania (1,1%), Grecia (0,5%) şi Austria (0,2%).

În ritm anual, luna octombrie 2022 comparativ cu luna octombrie 2021, producţia industrială a crescut cu 3,4% în zona euro şi cu 3,7% în Uniunea Europeană. Statele membre cu cel mai puternic ritm de creştere a producţiei industriale au fost Irlanda (53,2%) şi Danemarca (10,7%). Cele mai modeste creşteri au fost înregistrate în România (0,7%) şi Slovenia (0,1%), potrivit Agerpres.

Scăderea producţiei industriale în zona euro în luna octombrie este mai mare decât prognozau analiştii intervievaţi de Reuters care mizau pe o contracţie de 1,5% comparativ cu luna anterioară.

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că în România producţia industrială a fost mai mică, în luna octombrie 2022 faţă de luna septembrie 2022, cu 2,6%, ca serie brută. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 0,4%. Faţă de luna octombrie 2021, producţia industrială a scăzut cu 0,1% ca serie brută. Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 0,7%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.