Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România sprijină negocierile de aderare la UE a Republicii Macedonia de Nord

www.hotnews.ro
Dan Neculaescu

Secretarul de stat în MAE Dan Neculăescu a subliniat, luni, la Bruxelles, sprijinul României pentru deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Republica Macedonia de Nord, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe, informează Agerpres.

Citește și: Musulmanii din Marea Britanie au cerut guvernului să finanțeze securitatea moscheilor, de teama unui atac similar celui din Noua Zeelandă

În marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, Dan Neculăescu a găzduit, alături de ministrul grec al Afacerilor Externe, Giorgos Katrougalos, un mic dejun de lucru informal, avându-i ca invitaţi speciali pe Bujar Osmani - vicepremierul pentru Afaceri Europene, respectiv Nikola Dimitrov - ministrul de Externe al Republicii Macedonia de Nord.

Reuniunea a prilejuit prezentarea stadiului reformelor, precum şi a evoluţiilor Republicii Macedonia de Nord în vederea lansării negocierilor de aderare la UE, la 14 ani de la primirea statutului de stat candidat. Din schimbul de opinii cu miniştrii europeni a reieşit sprijinul general pentru un angajament sporit al UE în regiunea Balcanilor de Vest, care să faciliteze procesele de reformă asociate perspectivei europene.

Potrivit MAE, "au fost salutate progresele realizate de Macedonia de Nord pe calea reformelor şi a fost totodată încurajată continuarea acestora, inclusiv în contextul apropiatelor alegeri prezidenţiale".

Secretarul de stat în MAE a reiterat sprijinul României pentru perspectiva europeană a Balcanilor de Vest şi pentru deschiderea cât mai rapidă a negocierilor de aderare la UE cu Republica Macedonia de Nord. Oficialul român a subliniat aprecierea ţării noastre privind contribuţia substanţială a Acordului de la Prespa la stabilitatea şi securitatea regională, precizează comunicatul citat.

Reuniunea se înscrie în obiectivul României, în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE, de a continua promovarea extinderii UE în Balcanii de Vest, ca politică de succes în asigurarea stabilităţii şi prosperităţii regiunii, conform angajamentelor anterioare ale Uniunii şi statelor membre. Un eveniment precedent de acest gen, cu invitarea ministrului Nikola Dimitrov, a avut loc în marja reuniunii CAE din luna mai 2018, anterior semnării Acordului de la Prespa, precizează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.