Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România stă în ochiul uraganului: amenzi colosale pândesc Guvernul la CJUE

CJUE Curtea

Comisia Europeană a activat, miercuri, procedura de infringement pentru România, din cauza lipsei unei monitorizări a tăierilor ilegale de lemne. Țara noastră are un termen de o lună pentru a remedia situația. Dacă România nu rezolvă problema, cazul va ajunge la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Aproape 650 de proceduri de infringement au fost activate împotriva României de la aderarea la Uniunea Europeană, potrivit unui document oficial de la Ministerul de Externe, consultat de STIRIPESURSE.RO.

Astfel, în perioada 1 ianuarie 2007 - octombrie 2019 au fost declanșate de Comisia Europeană 644 de proceduri de infringement împotriva României. Dintre acestea, 575 au fost clasate de Comisie în faza precontencioasă. Unele dosare privesc netranspunerea directivelor UE, altele - transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE. Curtea de Justitie a Uniunii Europene a pronuntat hotarari de condamnare a statului romane in doua cauze, insa instanta UE nu a fost aplicat sanctiuni financiare Romaniei.

Sanctiunile pe care le risca Romania:

  • o suma forfetara de minimum 1.592.000 Euro si/sau penalitati ce pot varia intre 1.925 de Euro si 115.506 Euro pe zi de intarziere (de la data pronuntarii unei hotarii prin care CJUE constata incalcarea dreptului UE).

La 10 octombrie 2019 erau in curs 60 de proceduri de infringement declansate de Comisia Europeana impotriva Romaniei.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.