Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România stă mult mai bine la reciclat plastic decât țări precum Franța, Irlanda, Austria sau Polonia

agerpres.ro
eurostat reciclare plastic

Fiecare locuitor al Uniunii Europene a generat 34,4 kilograme de deşeuri de ambalaje din plastic, în 2019, din care 14,1 kilograme au fost reciclate, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, 41% din deşeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în UE.

Nouă state membre UE au reciclat mai mult de jumătate din deşeurile de ambalaje din plastic generate: Lituania (70%), Cehia (61%), Bulgaria (59%, datele din 2018), Olanda (57%), Suedia şi Slovacia (ambele cu 53%), Spania (52%), Cipru (51%) şi Slovenia (50%). Pentru România sunt valabile datele din 2018, când 43% din deşeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate.

În contrast, mai puţin de o treime din deşeurile de ambalaje din plastic au fost reciclate în Malta (11%, datele din 2018), Franţa (27%), Irlanda (28%), Austria (31%), Polonia (32%) şi Ungaria (33%).

content-image

În perioada 2009 - 2019, cantitatea de deşeuri de ambalaje per locuitor generată în UE a crescut cu 24% (6,7 kg), în timp ce cantitatea reciclată a urcat semnificativ, cu 50% (4,7 kg). În pofida acestor îmbunătăţiri, cantitatea de deşeuri de ambalaje din plastic care nu a fost reciclată a urcat cu două kilograme per locuitor în perioada 2009 - 2019, în urma creşterii mai accentuate a valorii absolute a deşeurilor de ambalaje din plastic generate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.