Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România, țara consilierilor și secretarilor de stat! Ministrul de Interne vrea CINCI secretari de stat și TREI subsecretari

stiripesurse.ro
Lucian Bode

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat, joi, că a propus majorarea numărului secretarilor de stat din MAI de la patru la cinci şi a subsecretarilor de stat de la doi la trei pentru eficientizarea activităţii, informează Agerpres.

"În acest moment, avem patru secretari de stat şi doi subsecretari de stat. În dezbatere publică avem un proiect de hotărâre de Guvern în care am propus majorarea numărului de secretari de stat de la patru la cinci şi de subsecretari de stat de la doi la trei. (...) Decizia finală o va lua Guvernul. (...) Noi considerăm că secretarul de stat pe relaţia cu Parlamentul trebuie să fie doar pe relaţia cu Parlamentul, nu şi pe relaţiile internaţionale, având în vedere că suntem, cred, ministerul cu cele mai multe iniţiative legislative. Anul trecut au fost peste 350. De aceea, secretarul de stat trebuie să fie doar pentru relaţia cu Parlamentul. De asemenea, ţinând cont că pandemia nu s-a încheiat şi vedem rolul instituţiei Prefectului în gestionarea campaniei de vaccinare, de exemplu, considerăm că un secretar trebuie să fie doar pentru relaţia cu prefecturile. Acesta este motivul pentru care i-am separat", a declarat Bode, la Parlament.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

El a arătat că nu se pune problema de cabinete pentru subsecretarii de stat. "Cabinet înseamnă doi angajaţi la subsecretarul de stat, dar nici până acum nu au avut şi, aşa cum arată bugetul şi constrângerile, este puţin probabil ca subsecretarii de stat să aibă cabinete, pentru că efectul ar fi următorul: toţi subprefecţii care au rang de subsecretar de stat ar avea cabinet. În consecinţă, nu cred că se va ajunge aici. Mai mult, secretarul general al instituţiei prefectului nu are cabinet. Din acest punct de vedere, priviţi-o ca o formă de eficientizare a activităţii. Vorbim de un minister cu peste 130.000 de angajaţi", a afirmat ministrul de Interne.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit

Ministrul a mai informat că în zilele următoare vor fi numiţi secretarii de stat în MAI. "Imediat ce am depăşit această etapă, stăm la masă şi hotărâm un calendar de la cea mai importantă structură a Poliţiei, Inspectoratul General al Poliţiei Române, până la Inspectorat judeţean de poliţie să dăm drumul la concursuri. Eu spun că în continuare această instituţie a împuternicitului este o mare pacoste pentru un management performant la nivelul MAI", a spus Bode.

Lucian Bode a arătat, totodată, că, în momentul în care se va decide evaluarea secretarilor de stat, îi va pune la dispoziţie premierului toate informaţiile pentru a lua decizia cea mai corectă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.