Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România uimește Europa: A stabilit un nou record la recensământ

Tudorel Andrei

Recensământul Populației și Locuințelor pare să stabilească o bornă de început pentru România în ceea ce privește digitalizarea. La primul recensământ complet digitalizat, românii au reacționat peste așteptările tuturor și s-au autorecenzat masiv. Astfel, conform informațiilor exclusive pe care Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, le-a oferit pentru STIRIPESURSE.RO, românii au trimis, până în acest moment, peste 9 milioane de chestionare.

”Ne aflăm, iată, după două luni de la debutul etapei de autorecenzare, într-un moment neașteptat. Cetățenii ne arată că atunci când au la îndemână instrumente digitale nu ezită să le folosească. Institutul Național de Statistică a avut curajul să propună un altfel de recensământ, total digitalizat, iar acum putem afirma că am depășit 9 milioane de chestionare recepționate. Ne propuseserăm o țintă de 35% pentru etapa de autorecenzare, însă sunt cu mult peste, ajungând la 47%.”, a spus Tudorel Andrei.

Datorită faptului că platforma de autorecenzare a fost luată cu asalt în ultima săptămână, Institutul Național de Statistică a prelungit până pe 27 mai etapa de autorecenzare, care ar fi trebuit să se finalizeze pe 15 mai.

”Am depășit mai multe țări din zonă la rata de autorecenzare. Vă dau două exemple: Bulgaria avea 33%, iar Croația avea 40%. Noi suntem la 47% și mai avem aproape două săptămâni. Practic, putem spune că am autorecenzat întreaga populație a Bulgariei și de două ori populația Croației.”, a adăugat președintele INS, Tudorel Andrei, pentru STIRIPESURSE.RO.

Este pentru prima dată când o țară are parte de un asemenea succes la etapa de autorecenzare, chiar de la prima ediție. Bulgaria, de exemplu, face pentru a doua oară recensământul cu etapa de autorecenzare.

Noul calendar al Recensământului Populației și Locuințelor este următorul:

• Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022;

• Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

Reamintim că fiecare salariat care se autorecenzează sau este autorecenzat primește o zi liberă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.