Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va fi reprezentată de 31 de sportivi la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin

Twitter
romania drapel steag tricolor

România va fi reprezentată la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin, cel mai mare eveniment sportiv dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, de 31 de sportivi şi 16 antrenori, staff tehnic şi medic.

"Ne bucurăm să participăm la cea de-a 27-a ediţie a Jocurilor Mondiale Special Olympics de la Berlin şi să avem susţinători importanţi, atât pentru deplasare şi echipament, cât şi pentru mediatizarea evenimentului. Cel mai mare eveniment mondial dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale este sărbătoarea incluziunii sociale prin sport, un prilej de a le demonstra oamenilor din lumea întreagă că suntem uniţi de aceleaşi valori, dincolo de abilităţile noastre: ambiţie, perseverenţă, auto-depăşire şi speranţă. În 2023 am avut alături parteneri puternici, care ne-au susţinut în misiunea noastră de a reprezenta România cu încredere şi bucurie", a spus directorul Naţional Special Olympics România, Cristian Ispas, joi, într-o conferinţă de presă.

La eveniment, Nadia Comăneci, ambasador global Special Olympics, a transmis un mesaj video de încurajare pentru sportivii români şi a precizat că va însoţi delegaţia României la ceremonia de defilare de pe Stadionul Olimpic din Berlin, potrivit Agerpres.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat în cadrul conferinţei de presă organizate la sediul COSR, că este convins că sportivii români se vor întoarce cu medalii din Germania.

"Uşa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român este deschisă tot timpul pentru sportivii Special Olympics. (...) Mă bucur că pe tricourile acestor tineri scrie #TeamRomania pentru că de când am venit la COSR mi-am dorit ca acest concept TEAM Romania să prindă viaţă, să prindă rădăcini puternice. (...) Veţi participa la această ediţie alături de 190 de ţări şi sunt absolut convins că o veţi face cu cinste şi că veţi aduce medalii pentru România şi de această dată!", a spus Mihai Covaliu.

"Dragi sportivi, înainte să plec la Jocurile Mondiale de la Rio de Janeiro din 2016 un om foarte important din viaţa mea mi-a spus să merg acolo şi să mă bucur. Eu eram pregătită doar să merg şi să aduc o medalie de acolo. Aşa că eu vă rog tare mult pe fiecare dintre voi cei prezenţi şi pe colegii voştri care nu sunt astăzi aici să nu uitaţi să vă bucuraţi cu toată fiinţa voastră de această călătorie. Să fiţi recunoscători că aveţi ocazia să fiţi acolo: imaginaţi-vă acel stadion şi miile de oameni care vă vor aplauda. Este meritul vostru că aţi ajuns acolo şi bineînţeles al oamenilor din jurul vostru. Bucuraţi-vă că sunteţi parte din acest eveniment, faceţi ce ţine de voi fără niciun fel de presiune. Eu vă voi aplauda când vă veţi întoarce acasă cu medaliile (...)", a afirmat fosta mare scrimeră Ana-Maria Popescu, consilier al preşedintelui COSR.

Sportivii români se vor întrece în competiţii la nouă sporturi: atletism (4 sportivi din Târgu Jiu), bocce (2 sportivi din Bacău), baschet (3 sportivi din Bucureşti şi doi parteneri unificaţi din Ploieşti şi Bucureşti), înot (4 sportivi din Sfântu Gheorghe, Timişoara şi Târgovişte), judo (4 sportivi din Cluj-Napoca, Baia Sprie şi Bacău), gimnastică artistică (două sportive din Constanţa şi doi sportivi din Bucureşti), patinaj pe role (4 sportivi din Cluj-Napoca), tenis de masă (o sportivă şi o parteneră unificată din Deva), tenis de câmp (2 sportivi din Bucureşti).

Între 12 şi 15 iunie, delegaţia Special Olympics România va participa la programul Host Town destinat familiarizării sportivilor cu atmosfera Jocurilor Mondiale, echipa noastră fiind găzduită de oraşul Bayreuth. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 17 iunie, iar întrecerile sportive se vor desfăşura în perioada 17-25 iunie. La competiţie vor participa peste 7.000 de sportivi din 190 de ţări, la 26 de discipline sportive. Sunt implicaţi 20.000 de voluntari şi sunt aşteptaţi 300.000 de vizitatori.

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice, la fiecare patru ani, reprezintă cel mai mare eveniment sportiv şi umanitar din lume din 2023. Ediţia de anul acesta este găzduită pentru prima dată în istoria Jocurilor Mondiale Special Olympics de capitala Germaniei, Berlin.

La ediţia precedentă de la Abu Dhabi din 2019, sportivii români au câştigat 56 de medalii: 7 de aur, 18 de argint şi 21 de bronz, la opt discipline sportive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.