Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va găzdui Campionatul Mondial de polo masculin FINA 20 şi U20

polo oradea

Federaţia Română de Polo a primit din partea Federaţiei internaţionale organizarea Campionatului Mondial de polo masculin FINA 20 şi U20, care se va desfăşura între 10 şi 18 iunie 2023 în România, se arată într-un comunicat de presă remis, luni, AGERPRES.

"Veste mare pentru sportul românesc şi în special pentru una dintre disciplinele de tradiţie din România! Federaţia Română de Polo, prin preşedintele Alexandru Matei, a primit acceptul Federaţiei Internaţionale de Nataţie de a găzdui Campionatul Mondial de polo masculin FINA 20 si Under 20 în România", au transmis reprezentanţii FRP.

Competiţia se va desfăşura în perioada 10-18 iunie 2023, locaţia de desfăşurare cât şi programul evenimentului urmând a fi anunţate ulterior, după discuţiile finale cu forul mondial.

"Federaţia Română de Polo a arătat un interes crescut FINA în ultima perioadă de a găzdui evenimente FINA, astfel că suntem foarte interesaţi să reîncepem o relaţie mult mai strânsă pentru evenimentele anului 2023 şi cele care vor urma. Prin această scrisoare, FINA acordă în mod oficial României dreptul de a organiza Campionatul Mondial de polo masculin Under 20, în perioada 10-18 iunie 2023. Vreau să vă mulţumesc pentru toată activitatea pe care o faceţi pentru familia poloului. Suntem convinşi că toată comunitatea poloistică va fi pe mâini bune şi că vom avea o experienţă extraordinară atunci când vom concura în România", se arată în scrisoarea de confirmare a organizării de către România a Campionatului Mondial de polo masculin FINA 20 si Under 20, trimisă de către Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) şi semnată de directorul executiv FINA, Brent J. Nowicki.

Preşedintele Federaţiei Române de Polo, Alexandru Matei, a declarat că prin primirea organizării acestei competiţii, România a demonstrat că se poate ridica la cele mai înalte standarde.

"Îmi exprim bucuria că România va putea găzdui un eveniment de o asemenea anvergură, la care vor lua parte cele mai bune echipe naţionale din toată lumea. În urma dialogului intens si a discuţiilor purtate în ultimele luni cu Federaţia Internaţională de Nataţie, am reuşit să demonstrăm că deţinem toate atuurile pentru a organiza la cele mai înalte standarde şi în cele mai bune condiţii un turneu de campionat mondial. Ca fost poloist şi sportiv de performanţă sunt foarte mândru că în acest fel, sportul şi în special poloul românesc readuce în prim plan internaţional renumele României şi că putem arăta tuturor sportivilor care au îmbrăţişat această disciplină, de la copii, la juniori şi până la seniorii care practică acest sport, că România este în măsură să le ofere o perspectivă pentru viitor", a afirmat preşedintele FR Polo, Alexandru Matei.

Alte detalii despre competiţie vor fi anunţate ulterior, în cadrul unei conferinţe de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.