Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

România va participa la summitul de la Sofia dintre UE și țările din Balcanii de Vest: Extinderea Uniunii este EXCLUSĂ

romania uniunea europeana ue

Extinderea blocului comunitar nu este o opţiune populară în UE în acest moment, a declarat ministrul sârb pentru integrare europeană, Jadranka Joksimovic, adăugând că summitul UE-Balcanii de Vest programat joi la Sofia nu se va concentra pe extindere, ci pe "conectivitate" regională, informează luni agenţia Tanjug.

Ea a precizat, pentru Prva TV, că Serbia va participa la summit, în timp ce Pristina va fi reprezentată în temeiul acordurilor regionale privind reprezentarea - cu un nume de persoană sau cu o menţiune sub un asterisc, ca semn al statutului de neutralitate al Kosovo, scrie agerpres.ro.

Citește și: Gigi Becali își ia mâinile de pe ei! „O să le dau salariile pe câmp”

Ministrul sârb a adăugat că nu se aşteaptă la oferte concrete şi promisiuni pentru regiunea Balcanilor de Vest, iar faptul că Serbia vede integrarea europeană din perspectiva conectivităţii regionale - şi nu a extinderii - se află pe agenda oficială.

"Conectivitatea este pentru noi o modalitate de a deveni mai competitivi pe piaţa europeană şi o parte funcţională a UE într-o zi, dar subiectul extinderii nu este pe ordinea de zi", a precizat Joksimovic.

Citește și: O nouă acuzație pentru criminala de la metrou! Pentru ce a mai fost trimisă în judecată Magdalena Șerban, în afară de omor .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.