Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii afectați de criza City Insurance o să fie ajutați de brokerii de asigurări

Twitter
broker

Brokerii de asigurări sar în ajutorul clienților afectați de retragerea autorizației de funcționare a City Insurance anunță Uniunea Națională a Societăților de Intermediere și Consultanță în Asigurări (UNSICAR), arată Mediafax.

Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții UNSICAR anunță că au luat notă de decizia Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) privind măsura retragerii autorizației de funcționare pentru City Insurance, în urma respingerii planului de redresare întocmit de către companie.

Brokerii de asigurări au decis să să ofere asistență, inclusiv prin înființarea unui call center.

„Membrii UNSICAR au ca prioritate pe termen scurt asigurarea sprijinului clienților cu polițe încheiate City Insurance și a păgubiților acestei companii, prin furnizarea de servicii de consultanță și asistență în caz de daună, inclusiv prin crearea unui call center la nivel de asociație profesională”, anunță reprezentanții UNSICAR.

Pe piața asigurărilor din România, brokerii dețin o pondere de 65% din volumul primelor subscrise, cifra fiind în creștere în ultimii ani, conform datelor de la finalului primului trimestru din 2021.

Context

Săptămâna trecută, Autoritatea de Supraveghere Financiară a hotărât să retragă autorizația de funcționare a Societății City Insurance și a constatat intrarea în starea de insolvență. Compania care intră în faliment era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA având aproximativ trei milioane de clienți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.