Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii aflați în Austria se confruntă cu o situație fără precedent. Europarlamentar PSD, apel la liderii UE

arhiva personala
Razvan Popa

Românii aflați în Austria se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernul austriac de dreapta promovează un act normativ potrivit căruia va diminua drastic alocațiile pentru copiii familiilor de alte naționalități care lucrează în Austria. În această situație sunt aproximativ 15.000 de familii de români, pentru care aceasta măsură discriminatorie se va aplica, anunță europarlamentarul Răzvan Popa.

Scrisoarea  adresată cancelarului Austriei, Sebastian Kurz (.pdf)

„În acest sens am facut apel către președintele Parlamentului European, Antonio Tajani precum și către președintele Comisiei Europene, Jean Claude Junker, să intervină în acest caz în care cetățenii români sunt discriminați. Am arătat că, potrivit proiectului de lege, familiile din estul Europei vor primi alocații mai mici, iar cele din vestul Europei alocații mai mari, ceea ce reprezintă o mare nedreptate. Cu atât mai mult cu cât, rezidenții români din Austria plătesc aceleași taxe ca cetățenii austrieci.

De asemenea, am adresat o scrisoare cancelarului Austriei, Sebastian Kurz prin care am solicitat să retragă acest proiect de lege, dar și președinților consiliilor Federal si National din Austria. Fac astfel apel la parlamentarii austrieci să respingă o lege discriminatorie care contravine principiilor Uniunii Europene. Susțin cu toată puterea demersul inițiat de comunitatea românilor din Austria care solicită împiedicarea acestei discriminari.”, transmite europarlamentarul printr-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.