Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii ar putea depune online proiecte de legi în Senat

Grupurile senatoriale ale coaliției de guvernare au depus un proiect privind posibilitatea parlamentarilor, dar și a cetățenilor, de a depune online inițiative legislative.

Propunerea se referă la înființarea unui sistem public online in care sa se poata incarca proiecte de lege semnate electronic de cetateni si care sa permita semnarea electronica de catre orice cetatean care doreste sa sustina proiectul. Aplicatia va contoriza numarul de semnaturi si indeplinirea conditiilor constitutionale si va semnaliza cand sunt indeplinite toate conditiile constitutionale, iar proiectul poate fi dezbatut de parlamentari.

Potrivit Constituției, cetățenii pot depune proiecte de legi cu următoarele condiții:

  • Să fie semnate de cel puțin 100.000 de cetățeni cu drept de vot, care să provină din cel puțin un sfert din județele tarii, iar în fiecare din aceste județe, respectiv în municipiul București, trebuie să fie înregistrate cel puțin 5.000 de semnături în sprijinul inițiativei legislative
  • Nu pot face obiectul inițiativei legislative a cetățenilor problemele fiscale, cele cu caracter internațional, amnistia și grațierea

CITEŞTE ŞI: SONDAJ CURS - Opţiunile electorale la o lună după alegeri: Entuziasmul AUR scade, PSD se menţine pe primul loc .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.