Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii ar putea intra în casă la ora găinilor. Raed Arafat: 'Există aceste măsuri în alte țări'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Șeful DSU, Raed Arafat, a vorbit despre eventualele măsuri pe care România ar putea să le ia, în contextul tot mai îngrijorător al pandemiei. Arafat a spus explicit că aceste măsuri nu sunt încă decise în România, cu toate că în alte țări ele funcționează și ajută în combaterea pandemiei. „Nu venim cu speculații până nu discutăm concret”, a spus Arafat, la Digi24.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

În acest sens el a vorbit despre carantina de noapte, aplicată în alte țări europene. Dacă unele o încep de la ora 18.00, altele o încep de la ora 20:00.

„Da. În anumite momente și poate pentru a reduce activitățile neesențiale, da. Vedem țări care au aceste carantine de noapte care au aceste carantine de noapte, care încep de la 18 în Franța, de la 21 în alte țări, iar la noi la 22. Da, este o măsură importantă care poate să reducă contactul și mobilitatea care duc la răspândirea virusului.

Astea sunt discuții pe care nu vreau să le speculăm. Între carantină totală, adică să intri în casă, să te închizi și să nu ieși deloc nu cred că așa ceva va fi , dar vor fi, poate, unele măsuri în care anumite activități vor fi reduse. Să te duci în oraș, să te plimbi departe de acasă după o anunnmită oră, poate în loc să fie ora 22, să fie o anumită oră mai devreme. Azi am avut o discuție la nivelul Comitetului tehnico-științific. Urmează să se facă o propunere CNSU.

Nu înseamnă asta mâine, dar în cursul acestei săptămâni urmează să se vină cu anumite aspecte care să fie aplicate probabil în timpul weekendului”, a spus Raed Arafat la Digi24.

Citește și: VIDEO - Simona Halep a fost huiduită de fanii de la meci, după o declarație care nu i-a mulțumit .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.