Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au contribuit din plin: Angela Merkel le transmite nemților să-și pună pofta-n cui

angela merkel

Cancelarul german Angela Merkel a exclus marţi orice nouă relaxare a regulilor sanitare, în contextul înmulţirii actuale a cazurilor de coronavirus în Germania, îndemnând populaţia să respecte cu stricteţe recomandările pentru combaterea epidemiei de coronavirus, cum ar fi purtarea măştii, pentru a garanta că şcolile şi grădiniţele pot rămâne deschise şi că economia îşi continuă relansarea, relatează Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

"Vestea bună este că, dacă respectăm regulile, o bună parte din viaţa publică este posibilă", a declarat ea în timpul unei vizite în landul Renania de Nord - Westfalia, în vestul ţării. Aproape 3.000 dintre cei infectați sunt români.

Citește și: Gabriela Firea, către Orban: ‘Ceea ce ați făcut azi, se numește abuz de putere’

"Dacă cifrele scad, putem să ne deschidem mai mult. Dacă nu scad sau chiar cresc, trebuie să ne întrebăm ce este nevoie şi, în orice caz, nu pot exista pentru moment noi măsuri de relaxare", a subliniat Merkel, în contextul în care principala economie europeană, care a rezistat până acum mai bine decât vecinii săi în faţa pandemiei, se confruntă cu o resurgenţă a infecţiilor, ceea ce înseamnă aproape în fiecare zi peste o mie de cazuri.

Germania a reuşit să ţină numărul cazurilor de coronavirus la un nivel relativ scăzut comparativ cu multe dintre statele vecine, însă numărul de cazuri raportat marţi a crescut cu 1.390, ajungând la 225.404, a precizat Institutul Robert Koch. Bilanţul total al deceselor este de 9.236.

Merkel a salutat înăsprirea controalelor în privinţa purtării măştii în spaţii publice şi magazine şi a declarat că persoanele care se întorc din zone de risc trebuie să aibă un test negativ, pentru că în caz contrar sunt obligate să stea în carantină.

"Nu este o prevedere opţională - este o obligaţie", a declarat ea.

Citește și: Anunț neașteptat! Ce premier va pune PSD după moţiune

"Pentru noi, priorităţile sunt menţinerea cât mai mult posibil a activităţii economice şi protejarea locurilor de muncă, iar pentru asta avem programe de stimulare, şi garantarea că şcolile şi grădiniţele rămân deschise", a spus Merkel.

Ea a atras totuşi atenţia că recenta înmulţire a cazurilor de coronavirus a fost cauzată de o mai mare mobilitate şi de un contact sporit între oameni, în special adunările mari care au dus la focare locale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.