Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au luat cu ASALT farmaciile: acest medicament nu se mai găsește, după ce s-a aflat că tratează COVID-19

realitatea.net
farmacie medicamente

Românii sunt prevăzători și vor să se trateze acasă în cazul unei posibile infecții cu COVID -19. Paracetamolul se găsește tot mai greu în farmacii, după ce oamenii au înțeles că acesta este recomandat în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus și au cumpărat cantități mari. Farmaciștii spun că se mai găsesc produse cu alte denumiri comerciale, mai scumpe.

Stocurile de paracetamol au scăzut drastic în farmacii, după ce mulţi specialişti au recomandat medicamentul în combaterea simptomelor apărute în infecția cu noul coronavirus.

Citește și: O tânără BOLNAVĂ de COVID-19 s-a DEZLĂNȚUIT din spital: De patru zile, ocup un pat DEGEABA în spital, fără simptome

„Oamenii au cumpărat foarte mult paracetamol. Paracetamolul se găseşte în continuare în farmacii, într-o formă mai redusă, cu alte denumiri comerciale. Produse străine, într-adevăr puţin mai scumpe”, a declarat farmacista Beatrice Speteanu.

Farmaciştii fac apel la calm şi îndeamnă oamenii să nu depăşească doza zilnică de paracetamol.

Încă de acum două săptămâni, Franţa a introdus restricţii privind vânzarea paracetamolului. Persoanele asimptomatice pot să-şi cumpere o singură cutie, iar cele care au febră sau dureri pot să cumpere două cutii. Şi Elveţia a procedat similar.

Specialiştii spun că mai multe medicamente sunt raţionalizate, în aceste zile, pentru a se asigura o distribuţie uniformă la nivel naţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.