Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au rezervat cu 55% mai multe bilete de avion pe rutele interne în 2019; creştere cu 68% pe rutele intercontinentale (analiză)

Buna dimineata
online booking

Numărul rezervărilor de bilete de avion pe cursele interne făcute de turiştii români a crescut, în 2019, cu 55% faţă de anul precedent, în timp ce numărul de rezervări intercontinentale s-a majorat cu 68%, raportat la perioada de referinţă, reiese dintr-o analiză publicată, miercuri, de o agenţie online de turism.

Datele centralizate arată că numărul de turişti care şi-au asigurat călătoria a crescut, anul trecut, cu 29%, în comparaţie cu 2018. O astfel de asigurare costă în jur de 1,25 de euro/zi pentru Europa şi poate preveni multe neplăceri, precizează sursa citată.

Potrivit analizei de specialitate realizată de eSky România, cele mai multe rezervări intercontinentale au fost efectuate spre destinaţii precum Emiratele Arabe Unite, Statele Unite ale Americii, Iordania, China, Egipt, Thailanda şi Japonia.

Cât priveşte destinaţiile favorite ale românilor, în 2019, acestea au vizat continentul european: Marea Britanie - 23% din numărul total de bilete de avion achiziţionate, Italia (19,5%), Germania (13,5%), Spania (8%), Franţa (6%) şi Belgia (5%).

Totodată, pe lista oraşelor, primul loc a fost ocupat, anul trecut, de Londra - cu 18% din totalul călătoriilor, urmat de Milano, Bruxelles, Roma, Paris şi Viena.

2019 a urmat trendul anilor trecuţi prin scăderi ale preţurilor la biletele de avion. Astfel, preţul mediu a fost de 129 de euro, mai mic cu 13 euro faţă de anul 2018, când tariful mediu era de 116 euro.

În acest context, cele mai importante scăderi ale preţurilor medii ale biletelor sunt următoarele: către Viena (cu 75 de euro mai ieftin decât în 2018), Nisa (-39 de euro), Liverpool (-31 de euro), Dublin (-20 de euro) şi Barcelona (-18 euro).

Pe de altă parte, cel mai scump bilet cumpărat în 2019 de la agenţia de turism online eSky a fost către Honolulu (Hawaii) şi a costat 1.718 euro.

Conform analizei, traficul pe telefonul mobil a crescut cu 13,2%, iar tranzacţiile efectuate cu dispozitivul mobil au urcat cu 40% faţă de 2018.

La nivel general, cercetarea realizată de eSky România relevă faptul că, în 2019, numărul rezervărilor interne efectuate de turiştii români a urcat cu 55%, în comparaţie cu anul anterior. Tot raportat la perioada de referinţă, numărul de rezervări intercontinentale s-a majorat cu 68%.

Agenţia online de turism eSky România este activă pe piaţa locală din anul 2009, fiind parte a grupului eSky, cu sediul central în Polonia. Compania a înregistrat, în 2018, un venit net de 5,8 milioane de euro, la o valoare totală tranzacţionată de 37 de milioane de euro.

Grupul are 50 de pieţe deschise în acest moment, atât în America de Sud, în America de Nord, cât şi în Europa, Asia şi Africa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.