Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii au rezervat, în luna iunie, peste 50.000 de nopți de cazare folosind vouchere de vacanță: Mamaia și stațiunile de pe Valea Prahovei, preferate

Ghid Local
romania turism

Românii au rezervat, în luna iunie, peste 50.000 de nopți de cazare folosind vouchere de vacanță. Mamaia și stațiunile balneoclimaterice de pe Valea Prahovei au fost preferate de turiștii din țara noastră, care au achitat un preț mediu per sejur de 1.089 de lei, anunță MEDIAFAX.

Datele înregistrate de portalul de rezervări hoteliere Travelminit.ro arată că în luna iunie, turiștii români au înlocuit vacanțele în Bulgaria și Grecia cu sejururi la pensiunile din România.

Citește și: Estimările Guvernului: Menţinerea acestui trend de evoluţie ar putea să ducă la atingerea unui număr zilnic de cazuri între 1.200-1.600 la jumătatea lunii august

Atunci când caută un loc pentru concediu, românii sunt interesați de existența unei piscine și de restaurantul propriu.

În iunie, românii au rezervat peste 50.000 de nopți de cazare folosind vouchere de vacanță, cele mai căutate destinații de vacanță fiind litoralul Marii Negre, Valea Prahovei, stațiunile balneare și orașele istorice, precum Sibiu, Cluj-Napoca, Sighișoara.

Prețul mediu al sejururilor achitate cu vouchere de vacanță este de 1.089 de lei pentru două persoane timp de 3 nopți.

„Dată fiind incertitudinea posibilității de a călători în destinațiile estivale bine cunoscute românilor, precum Grecia, Bulgaria și Turcia, tot mai mulți români se reorientează spre destinații din țara noastră. Valea Prahovei, zonele balneoclimaterice și litoralul rămân cele mai căutate destinații pentru cei care își doresc să călătorească în țara noastră.

Aproape jumătate dintre rezervările făcute pe portalul Travelminit.ro sunt pentru vacanțe last minute, ce au check in-ul în mai puțin de două săptămâni de la data rezervării”, spun reprezentanții Travelminit.ro.

Numărul de nopți de cazare arată o creștere cu 8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Când vor avea loc alegerile locale

Cele mai multe rezervări cu tichete de vacanță au fost făcute de familii (45%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru doi adulți și 1-2 copii este de 1.065 RON/3 nopți. De asemenea, mare parte din rezervări au fost efectuate și de cupluri (42%), iar costul mediu al unei vacanțe pentru două persoane este de 726 RON/2 adulți/3 nopți.

Peste 30% dintre românii care au rezervat concedii cu vouchere de vacanță au suplimentat valoarea tichetelor pentru a achiziționa cazare pe o perioadă mai îndelungată sau servicii de masă extinse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.