Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care au rămas în Fâșia Gaza, revoltați după anunțul MAE: 'Nu ne așteptam la așa ceva. De ce nu ieșim toți odată? Murim azi?'

Profimedia
gaza strazi

În jur de 350 de români locuiesc în Gaza, iar dintre aceștia, 260, cu membri ai familiilor lor, au cerut să părăsească teritoriul. Marți dimineață, MAE a anunțat că 103 dintre ei pot pleca, iar evacuarea lor în Egipt se va face pe la punctul de frontieră de la Rafah. Între timp, cei rămași sunt revoltați și disperați și se întreabă când vor reuși să plece.

Jurnalistul Digi24 Isabela Neagu a stat de vorbă cu una dintre româncele care se află în Fâșia Gaza, dar care nu este pe lista celor 103 cetățeni români care vor fi evacuați în scurt timp. Cei care au aflat că nici astăzi nu vor scăpa din infern sunt revoltați și fac un apel către autorități.

Româncă din Fâșia Gaza: „Noi nu suntem pe listă. Când vom ieși? Deci, o sută de români vor ieși și noi rămânem sau cum? Care e problema? De ce nu iesim toți odată? De ce nu suntem evacuați toți odată? Când vom ieși noi? Murim azi? A fost greu, nu am dormit, noi când ieșim? Când vom fi evacuați? Noi vrem să înțelegem cum au fost selectate numele. Nu ne așteptam. Ne așteptam să fie întreg grupul de români odată. Noi nu știm, până mâine, poimâine, pe următoarea listă. Ce va fi, nu știm.”

Femeia a mai povestit că familia ei a întrebat-o dacă vor ieși din Gaza.

Româncă din Fâșia Gaza: „Familia ne-a întrebat dacă ieșim astăzi. Sunt disperați, cu nervii la pământ. „Mâine” e simplu de zis, dar, aici, în condițiile de astăzi, în fiecare secundă se poate întâmpla orice. Totul se poate schimba într-o secundă.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.