Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină

romania-actualitati.ro
italia harta

Românii care merg în Italia ar putea intra în carantină. Varianta este susținută de consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato.

Autoritățile sanitare din Italia evaluează toate măsurile defensive care vor fi declanșate între lunile noiembrie și decembrie. Creșterea numărului de infecții, apropierea sezonului de iarnă și sărbătorile de Crăciun, care încep peste exact o lună, au ridicat pragul de alarmă, conform Il Sole24ore.

Internările la terapie intensivă și cele obișnuite sunt încă sub pragurile critice, dar noile cazuri sunt în continuă creștere.

În timp ce autoritățile se reunesc pentru a da undă verde extinderii celei de-a treia doze la cei de peste 50 de ani, consilierul pentru sănătate al regiunii Lazio, Alessio D'Amato, susține impunerea unei carantine pentru cei care sosesc în Italia din țările est-europene cele mai afectate de pandemie, pentru că sunt insuficient vaccinați, Bulgaria și România fiind în fruntea listei, potrivit Mediafax.ro.

„Avem nevoie de carantină pentru cei care sosesc din unele țări din Europa de Est, unde numărul de cazuri noi este foarte mare, iar procentul de persoane vaccinate este scăzut. Italia are relații strânse cu România și Bulgaria, lucrătorii din aceste țări sunt implicați, de exemplu, în îngrijirea persoanelor în vârstă. Nu ne putem asuma acest risc. Și spun acest lucru într-un spirit de cooperare și respect pentru acești cetățeni care fac o muncă importantă", a declarat Alessio D'Amato.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.