Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care se întorc din străinătate pot să primească teren la prețuri modice pentru construirea de pensiuni într-o comună din Bistrița-Năsăud

rosia montana, proiect minier

Românii care se întorc din străinătate pot să primească teren la prețuri modice pentru construirea de pensiuni în comuna Parva, județul Bistrița-Năsăud. Primarul vrea să obțină pentru localitate statut de stațiune, anunță MEDIAFAX.

Comuna Parva este o fostă zonă minieră, iar facilitatea oferită are scopul de a porni turismul, pentru că nu există altă variantă de dezvoltare economică.

Citește și: Traian Băsescu, despre relaxarea restricțiilor: Nu aş fi renunţat la starea de urgenţă până la 15 iulie

Prețul concesiunii pe 49 de ani va fi în jur de 50 de euro pe an în funcție de suprafața lotului, între 3 și 10 ari, și de amplasamentul terenului.

„Beneficiarii pot obține fonduri europene pentru astfel de proiecte de pensiuni agroturistice și ne adresăm românilor, celor din regiunea noastră, mai ales care se întorc din străinătate. Avem acum câteva pensiuni agro-turistice și sper ca prin noul proiect să fie construite, în prima fază, peste 20”, a declarat pentru MEDIAFAX primarul Iooan Strugari.

Acesta speră ca, în urma construirii a cât mai multor pensiuni și a creșterii numărului de locuri de cazare clasificate, să se obțină statutul de stațiune turistică pentru Parva.

Citește și: Marcel Ciolacu continuă atacul la adresa Guvernului: Și-au bătut joc cu cinism de oameni

Turiștii pot vizita în zonă, printre altele, Peștera Tăușoare, una dintre cele mai lungi din Europa, având 20 de km, dar și mănăstiri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.