Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii care stau la casă, un nou sprijin financiar

storia
casa curte

Zeci de mii de gospodării pot benefica de un nou sprijin de la stat, fiind vorba de vouchere care se acordă prin programul "Prima conectare" la rețelele de apă și canalizare. Procedura însă este destul de complicată, pentru că sumele nu se acordă direct viitorilor beneficiari.

34.000 de gospodării vor beneficia de branșamentele de apă și canal prin proiectul ,,Prima conectare”, care vizează sprijinirea familiilor și persoanelor cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/sau de canalizare.

Cine se poate adresa operatorilor de apă și canalizare pentru racordare cu bani de la stat

Practic, măsura vizează sprijinirea familiilor și persoanelor singure cu venituri reduse pentru plata cheltuielilor de branșare/ racordare la sistemul public de alimentare cu apă și/ sau de canalizare, potrivit realitatea.net.

Banii nu pot fi ceruți direct de persoanele interesate, ci acestea se pot adresa operatorului de servicii de utilități publice care operează în localitatea de domiciliu.

În acest fel, persoanele cu venituri sub 1700 de lei net/membru de familie, care stau la casă, vor beneficia de o finanțare acordată de AFM de 1.900 de euro pentru fiecare gospodărie pentru branșamentul de apă și canal.

imobilul (terenul) pe care se vor face lucrările de branșare/ racordare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

Alte condiții

Imobilul (terenul) pe care se vor face lucrările de branșare/ racordare trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiții:

- să fie liber de orice sarcini sau interdicții ce afectează implementarea proiectului, cu excepția cazului în care este afectat de o ipotecă imobiliară;

- să nu facă obiectul unor litigii având ca obiect dreptul invocat de către solicitant pentru realizarea proiectului, aflate în curs de soluționare la instanțele judecătorești;

- să nu facă obiectul revendicărilor potrivit unor legi speciale în materie sau dreptului comun.

 

 

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.