Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii cuceresc Bulgaria: Sofia anunță că, din 15 iunie, elimină toate restricţiile

mare bulgaria

Bulgaria va elimina toate restricţiile impuse în urma pandemiei de COVID-19 începând din 15 iunie, inclusiv purtarea obligatorie a măştilor de protecţie în spaţiile publice închise, a informat joi guvernul de la Sofia, potrivit DPA.

Grupul de lucru responsabil pentru răspunsul la pandemia de coronavirus, înfiinţat în urmă cu 100 de zile, îşi va continua activitatea, însă nu va mai ţine o conferinţă de presă zilnică, scrie agerpres.ro.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru

"Aceste briefinguri constante ale grupului de lucru creează un sentiment de nelinişte", a declarat joi premierul bulgar Boiko Borisov în cadrul ultimei conferinţe de presă a grupului de lucru. "Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul", a adăugat el.

Spălarea mâinilor şi distanţarea socială voluntară sunt în continuare recomandate de către autorităţi.

Citește și: Primul vaccin anti-COVID-19 va fi testat într-o săpămână! Unde va fi făcut primul vaccin

În Bulgaria, o stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus a fost declarată la 13 martie şi a durat două luni. A urmat ceea ce guvernul a descris drept o "situaţie epidemică excepţională", care se va încheia la 14 iunie, împreună cu restricţiile.

Bulgaria nu a fost afectată de epidemia de COVID-19 la fel de sever ca vecinele sale vest-europene. Această ţară cu o populaţie de circa 7 milioane de locuitori înregistrase până joi circa 2.585 de cazuri de COVID-19, dintre care 147 soldate cu decese.

Citește și: Atac dur la adresa lui Traian Berbeceanu: Nu ești decât un lacheu ce-i duce zilnic cafeaua lui Vela

În prezent, numărul de cazuri noi a scăzut, iar numărul de recuperări este în creştere, a declarat şeful grupului de lucru, Ventsislav Mutafchiyski, adăugând că acum circa 10 persoane mor ca urmare a virusului pe săptămână.

Bulgaria a eliminat deja o mare parte din restricţiile impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Călătorii din mai multe state UE au voie să intre în Bulgaria fără să fie plasaţi în carantină începând din 1 iunie, iar restaurantele, muzeele, bibliotecile, cinematografele, studiourile de fitness şi centrele comerciale au fost redeschise, cu respectarea unor măsuri stricte de igienă şi distanţare socială.

Citește și: Florin Cîțu, despre o importantă autostradă din România: Nu se va termina nici anul acesta, nici anul următor și cred că nici în mandatul nostru .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.