Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii dau buzna la concedii în vecini - Bulgaria ia din nou faţa României cu preţuri reduse şi eliminarea restricţiilor

Facebook
Bulgaria plaja Albena

Interesul românilor pentru vacanțele în Bulgaria s-a triplat după eliminarea restricțiilor, potrivit unui studiu. Bulgarii vor să îî atragă pe români cu reduceri de până la 50%.

Potrivit unui comunicat al Travel Planner, cetățenii români vor putea intra în Republica Bulgaria fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie, conform unui ordin al ministrului sănătății din Bulgaria, emis pe 27 mai 2021 şi aplicabil în perioada 27 mai – 31 iulie 2021). Datorită faptului că Bulgaria este pe lista verde a României, nici la întoarcere nu există nicio restricție.

„Începând cu introducerea Bulgariei pe lista verde și mai ales după ce bulgarii au anunțat că nu mai solicită niciun document românilor la trecerea graniței în afară de actul de identitate, cererea și interesul s-au triplat. Cele mai solicitate stațiuni au rămas Nisipurile de Aur, Albena și Sunny Beach. Hotelurile au în continuare oferte speciale cu reduceri substanțiale. Românii au primit foarte bine vestea. Ne așteptăm la un val de rezervări în următoarea perioadă”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

În această perioadă, pentru litoralul bulgăresc există multe oferte cu reduceri de 30-40% sau chiar până la 50% în iunie. Hotelierii sunt acum în dificultate fără turiștii din Rusia, Germania, Marea Britanie sau alte țări din Europa occidentală și oferă reduceri mari ca să atragă turiștii români.

Consultanții companiei susțin că dacă, în mod normal, un sezon se rezervă cu până la 10 luni înainte, acum totul se condensează în doar trei-patru luni. „Această nouă abordare are, însă, consecințe asupra personalului și asupra aprovizionării. Pentru un hotel, este nevoie de timp și de organizare pentru implementarea acestor servicii. Este greu ca totul să se planifice atât de repede și este posibil ca totul să se reflecte chiar și în calitatea serviciilor oferite”, se arată în comunicat.

De asemenea, pentru sezonul de vară 2021, în general, serviciile oferite de către toate destinațiile pot suferi, în unele cazuri, o ușoară scădere, din cauză că hotelierii vor fi nevoiti să își ajusteze, în ultimul moment, o parte din servicii în functie de gradul de ocupare. Cu toate acestea, unele hoteluri își vor păstra serviciile bune, iar consultanții de turism chiar recomandă resorturile de 4 și 5 stele.

„Este foarte posibil ca anumite condiții de călătorie să fie dinamice și să apară modificări de la o zi/săptămână la alta. De aceea, este important să apelezi la un consultant de turism sau la o agenție de turism de încredere, care să te poată ajuta cu organizarea și cu update-ul în timp util. Este posibil ca în vârf de sezon agențiile de turism să răspundă mai greu, în anumite momente, din cauza unui volum crescut de cereri last minute. Recomandăm turiștilor să rezerve online, preferabil din timp și să fie înțelegători cu situația actuală”, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.