DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Românii din diaspora se înghesuie la granița cu Ungaria, după ce au petrecut sărbătorile în țară - Anunțul Poliției de Frontieră

Facebook
frontiera vama nadlac

Polițiștii de frontieră se așteaptă la o creștere a traficului odată cu terminarea vacanței de iarnă și anunță că au luat măsuri pentru fluidizare la granița cu Ungaria.

La nivelul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au fost luate măsuri pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare prin suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră.

Poliția de frontieră preciează că este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţiei acestora, iar în cele mai tranzitate, în funcţie de trafic, sunt suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau de ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele mobile folosite pentru verificarea documentelor.

„La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care, în mod constant, sunt derulate activităţi de cooperare cu autorităţile statelor vecine pentru a se asigura sincronizarea măsurilor de suplimentare a personalului şi a arterelor de control”, a transmis Poliția de frontieră.

În perioada 16 decembrie 2022 - 05 ianuarie 2023, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 4 milioane de persoane, din care 2,15 milioane pe sensul de intrare în ţară şi 1,8 milioane pe sensul de ieşire din ţară, precum şi aproximativ un milion de mijloace de transport. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, s-a înregistrat o creștere cu 75% a valorilor de trafic, la frontierele României.

Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au trecut aproximativ 1,4 milioane persoane, dar si prin cele aeroportuare - 1,2 milioane persoane.

Poliţiștii recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară unde sunt deschise 12 puncte de trecere cu specific rutier:

-pe raza jud. Arad: P.T.F. Nădlac - Nagylak, P.T.F. Nădlac II - Csanadpalota, P.T.F. Turnu - Batonnya, P.T.F. Vărşand - Gyula

-pe raza jud. Bihor: P.T.F. Salonta - Mehkerek, P.T.F. Borş - Artand, P.T.F. Borş II - Nagykzreky, P.T.F. Valea lui Mihai - Nyirabrany, P.T.F. Sacuieni;

-pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni - Vallaj şi P.T.F. Petea - Csengersima.

-pe raza jud. Timiş: P.T.F. Cenad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.