Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Franța și Germania cu contracte de muncă să-și revendice drepturile, transmite MAE

www.bugetul.ro
angajator angajați

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) recomandă cetăţenilor români care lucrează în Franţa şi în Germania ca, în cazul în care întâmpină probleme legate de contractele de muncă, să contacteze în primul rând angajatorul şi autorităţile locale.

Astfel, arată un comunicat de presă al MAE, persoanele care au un contract de muncă în derulare sunt sfătuite să îşi contacteze angajatorul pentru a se informa cu privire la deciziile formulate de acesta în contextul măsurilor anunţate de autorităţile franceze şi germane.

Citește și: Cum să îţi protejezi sănătatea mintală în fața provocărilor aduse de pandemia de coronavirus

Persoanele pentru care perioada contractuală a expirat sau, după caz, al căror contract a încetat înainte de termen sau a fost reziliat, dar care nu şi-au recuperat în integralitate drepturile legate de raporturile de muncă trebuie să se adreseze autorităţilor locale şi inspectoratelor teritoriale de muncă înainte de a părăsi teritoriul ţării respective pentru a semnala aspectele problematice şi pentru a pretinde drepturile ce li se cuvin.

MAE face, din nou, apel la cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate de a respecta cu stricteţe recomandările autorităţilor din statele respective şi subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. "Aceste deplasări pot fi afectate de restricţiile impuse de statele de tranzit şi pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecţiei cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranţa celor de acasă", punctează ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.