Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Germania sunt loviți în plin: Se restricționează accesul la prestațiile sociale

merkel iohannis

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect legislativ care restrânge puternic accesul la prestaţii sociale pentru imigranţii proveniţi din celelalte state ale Uniunii Europene şi care nu dispun de un loc de muncă, transmit AFP şi DPA.

Proiectul a fost elaborat în luna aprilie, într-o perioadă în care, în Marea Britanie, premierul David Cameron, aflat în campanie împotriva unui 'Brexit', promitea reducerea numărului de imigranţi europeni.

Citește și: Miley Cyrus a făcut SHOW PORNO pe scenă: Fanii au pipăit-o în zonele intime și au sărutat-o / VIDEO 18+

Conform proiectului legislativ, care mai trebuie aprobat de parlament, cetăţenii europeni care trăiesc în Germania nu vor mai avea dreptul la ajutoare sociale mai devreme de cinci ani de rezidenţă legală în această ţară.

Persoanele respective vor putea să ceară o alocaţie temporară pentru o lună, timp în care li se va solicita să părăsească ţara.

Citește și: Asta e noua modă a fetelor, pe Instagram: Cum le sucesc mințile bărbaților / VIDEO

'Regula este clară: oricine trăieşte aici, munceşte şi plăteşte cotizaţii are şi dreptul la prestaţiile din sistemul nostru social', a explicat ministrul german al muncii, Andrea Nahles, după adoptarea proiectului pe care l-a propus.

Însă pentru 'cei care încă nu au lucrat aici niciodată şi sunt dependenţi de ajutorul financiar public pentru a trăi, un principiu prevalează: prestaţiile sociale de subzistenţă trebuie solicitate în statul de origine al fiecăruia', a adăugat ministrul social-democrat.

Citește și: De ce sunt colorate pașapoartele, care e semnificația culorilor și ce elemente de securitate cuprind / VIDEO

Guvernul german a refuzat mult timp adoptarea unei astfel de măsuri, considerată de unii discriminatoare şi nerespectând principiul european al liberei circulaţii.

Schimbarea de poziţie a intervenit după ce tribunalul federal pentru afaceri sociale a statuat, la sfârşitul lui 2015, că orice cetăţean din UE, chiar şi fără loc de muncă, are dreptul, după şase luni, să beneficieze de ajutoare sociale.

Citește și: Abia acum s-a aflat: DETALIILE neștiute despre Michael Jackson / VIDEO

Decizia instanţei a provocat îngrijorări la nivelul administraţiilor locale, care finanţează ajutoarele sociale, şi temeri că Germania va atrage cetăţeni din state comunitare cu un nivel de trai mai scăzut, precum România şi Bulgaria.

Potrivit DPA, în luna iunie aproape 450.000 de persoane provenite din alte state UE (12.1% din total) beneficiau în Germania de alocaţia de şomaj la nivel minim, scrie agerpres.ro.

Citește și: În Dubai se construiește cea mai înaltă clădire din lume: Detalii IMPRESIONANTE, sume FABULOASE / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.