Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Romanii din Marea Britanie sunt incurajati sa foloseasca mijloace alternative ale transportului public

Metro
Metropolitan Police politia Londra
Marea Britanie a anuntat un pachet de doua miliarde de lire sterline care are ca scop incurajarea ciclismului si a mersului pe jos, relateaza CNN. Masura face parte din efortul guvernului de la Londra de a promova transportul alternativ pentru a reduce numarul persoanelor din transportul public. Prin reducerea numarului de persoane din mijloacele de transport s-ar putea pune in aplicare masurile de distantare sociala recomandate in autobuze, tramvaie, metrouri.
Secretarul pentru Transport, Grant Shapps, a spus ca ciclismul si mersul pe jos o sa fie "inima" politicii de transport din Marea Britanie. "Chiar si cu transportul la potentialul maxim, odata ce pui in aplicare regula de doi metri intre oameni va fi loc doar pentru unul din zece pasageri, avand in vedere cifrele din trecut", a precizat Secretarul. "Punerea din nou in miscare a britanicilor fara a aglomera reteaua de transport va necesita ca multi dintre noi sa ne gandim foarte atent la cand si unde calatorim", a adaugat Grant Shapps.
Planul guvernului implica dublarea numarului de piste de biciclete si pe cel al trotuarelor. Executarea lucrarilor va incepe din iunie si are ca termen de finalizare 2025, dupa cum anunta guvernul de la Londra. Planuri rapide de urgenta sunt programate sa fie implementate, printre ele se numara pasaje mai largi pentru pietoni, strazi exclusive pentru autobuze, dar si benzi rapide pentru biciclete, se arata intr-un comunicat adresat presei.
--
Speranta Anghel

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.