Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii din Spania au sărbătorit în avans Ziua Națională și Ziua românilor de pretutindeni

produse-traditionale

Românii din Spania au sărbătorit Ziua Națională. Emoția reîntâlnirii după aproape doi ani de restricţii a fost cu atât mai mare. Cei care au dat startul petrecerii au fost românii din Ciudad Real, povesteşte Televiziunea Română într-un reportaj în exclusivitate de la fața locului.

Elevii cursului de Limbă, cultură şi civilizaţie din Tomelloso, organizat de Institutul Limbii Romane, au prezentat povestea Marii Uniri.

Românii din Spania s-au prins în horă, au încins grătare, au cântat și au dansat. Cei mai mulţi au îmbrăcat costumul tradiţional corespunzător regiunii din care au venit. Iar tricolorul a fost un accesoriu nelipsit de la petrecere.

În Tomelloso, un mic orăşel de lângă Ciudad Real, trăiesc câteva mii de români. După o lungă perioadă în care nu au putut organiza evenimente, anul acesta au sărbătorit și ziua românilor de pretutindeni, și Ziua Națională.

Şi spaniolii le-au pregătit românilor un moment artistic specific regiunii Castilla la Mancha.

De la Tomelloso, din inima Castillei la Mancha, ţinutul lui Don Quijote, ei transmit tuturor românilor din Castilla la Mancha şi nu numai, urări de bine, de sănătate, de prosperitate şi de solidaritate.

Pentru organizarea petrecerii, câţiva fraţi români care au o fabrică de preparate din carne au făcut cinste cu toată mâncarea şi băutura.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.