Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii și moldovenii vor avea roaming gratuit de 1 Decembrie

roaming

Premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a anunțat joi, la Palatul Victoria, într-o declarație de presă comună cu premierul Viorica Dăncilă, că cetățenii celor două state nu vor plăti tarifele de roaming de 1 Decembrie, acesta fiind un prim pas spre „un spațiu comun de comunicare”, informează Mediafax.

„Ne dorim un spațiu comun de comunicare, ne dorim ca cetățenii noștri nici să nu simtă că au trecut dintr-o țară în alta, să poată vorbi la telefon fără să achite tarife de roaming. Mă bucur că am convenit, ca prim pas simbolic, cetățenii noștri să nu plătească roamingul în anul acesta de 1 Decembrie, de ziua Marii Uniri. Republica Moldova este gata cu toate procedurile necesare și vom merge înainte să semnăm acest acord, eliminarea tarifelor de roaming și vreau să îi mulțumesc prim-ministrului Dăncilă pentru inițiativa care îi aparține”, a declarat joi, la Palatul Victoria, Pavel Filip, după ce guvernele României și Republicii Moldova s-au reunit într-o ședință comună.

Oficialii din România și Republicii Moldova au semnat, joi, la Palatul Victoria, 11 documente și acorduri bilaterale, printre care o „Declarație Comună a Guvernului României și a Guvernului Republicii Moldova privind eliminarea unor tarife de roaming”.

De asemenea, cele două state au mai încheiat un acord privind cooperarea în domeniul turismului, un protocol de cooperare în ministerele culturii, un memorandum de înțelegere „privind cooperarea în domeniul asistenței și protecției consulare pentru persoanele cu dublă cetățenie” precum și un alt memorandum „privind promovarea antreprenoriatului și cooperare economică și corporativă”.

Miniștrii Apărării din R.Moldova și România au mai semnat, joi, la Palatul Victoria, o Declarație de intenței „cu privire la crearea unui cadru de istruire intensificată în perspectiva înființării unei unități mixte între Armata României și Armata Națională a Republicii Moldova”.

Printre documentele încheiate se mai numără un Plan de Acțiuni în domeniul sănătății și științelor medicale pentru perioada 2019-2020, un contract de finanțare „Dezvoltări ale sistemului național de transport în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova”, precum și un protocol privind constituirea și activitățile echipelor mixte de patrulare la frontiera de stat comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.