Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii își strigă oful în plină pandemie: 'E bine de stat în casă, dar din ce trăim? Statul cu ce mă ajută?'. Care sunt meseriile cele mai afectate de criză

Inquam Photos / George Calin
coronavirus test covid

Poate că izolarea ţi se pare acum cel mai greu de suportat, dar te-ai gândit ce efecte are coronavirusul asupra economiei? Sunt sute de afaceri care au de suferit. Unele pot supravieţui, dar micii întreprinzători se tem că nu-şi vor mai reveni după această criză.

Răduţa este taximetrist. Are trei copii, doi nepoţi şi este singura care aduce bani în casă.

„E bine de stat în casă, dar din ce trăim? Că sunt foarte multe familii şi persoane care n-au pus un ban deoparte. Din ce trăim, cine o să ne aducă de mâncare? Că nu o sa te ajute nimeni. Statul cu ce mă ajută? Cu nimic! Am o fetiţă care locuieşte cu mine şi are doi copilaşi. Şi nu munceşte niciunul din părinţi. Deci eu sunt singura care muncesc”, spune Răduţa Corneliu, taximetrist, pentru Mediafax.

Iulian Cristache, preşedintele Federaţiei Părinţilor, reacție DURĂ după anunțul lui Turcan: 'O declarație iresponsabilă'

Nici vânzătorii de flori nu o duc mai bine. Rar dacă mai vând de 30 de lei într-o zi. Coronavirusul i-a lăsat doar cu saci plini de flori ofilite şi cu griji multe.

Iată ce spun cei afectaţi de criză:

„Ne afectează foarte mult, nu este lume, nu sunt clienţi de când s-au închis mall-urile”.

„Noi care nu avem contract de muncă ce facem? Dacă se închide totul şi ne ţin 14 zile în casă ce facem noi fără contract”.

Sunt şi români pentru ale căror afaceri epidemia de coronavirus prinde bine. Marius Petrescu conduce o afacere în domeniul Securităţii şi Sănătăţii în Muncă şi a profitat de această criză ca să-şi mute business-ul în online.

„Îmi doresc de mult ca instruirile să fie online. Cu ocazia asta..eu din păcate sau din fericire sunt..trăiesc din astfel de crize colective”, spune Marius Petrescu, antreprenor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.