Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii mai scapă de niște cozi. Certificate de naștere și alte acte importante se vor putea obține online.

acte dosare

Patru dintre serviciile de stare civilă - naştere, căsătorie, divorţ şi deces - vor fi la un click distanţă, a afirmat Bogdan Ivan, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ivan a scris pe Facebook că acest lucru se datorează primului proiect în dezvoltarea serviciilor de e-guvernare, finalizat de Ministerul Afacerilor Interne, alături de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Autoritatea pentru Digitalizarea României și Serviciul de Telecomunicații Speciale.

„Acest parteneriat va face viața românilor din țară și din diaspora mai ușoară!

Din datele noastre, MAI gestionează cele mai accesate evenimente de viață de către români. 4 dintre ele – nașterea, căsătoria, divorțul și decesul – au fost digitalizate prin acest proiect.

Concret, a fost dezvoltat un sistem informatic de administrare a fluxurilor operaționale și a serviciilor de stare civilă și au fost transpuse în format digital peste 68 de milioane de acte de stare civilă, emise în ultimii 100 de ani”, a afirmat ministrul în postarea sa.

Bogdan Ivan mai spune că serviciile publice digitale sunt viitorul administrației din România, iar pașii care trebuie făcuți sunt clari.

Digitizarea documentelor, optimizarea fluxurilor de lucru, interconectarea bazelor de date și livrarea de servicii publice electronice vor aduce administrația aproape de fiecare român", a scris Bogdan Ivan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.