Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii pot beneficia de consultații gratuite în curtea Spitalului Colțea din București

www.stirileprotv.ro
medici, doctori, neurochirurgi

Președintele Societății Române de Pneumologie, Ruxandra Ulmeanu a precizat, de Ziua Mondială a Astmului, că în weekend doritorii vor beneficia de spirometrii gratuite în curtea Spitalului Colțea din Capitală. Campania este una demarată în urmă cu 11 ani, informează Mediafax.

Citește și: ALARMĂ la Maternitatea Giulești, închisă anul trecut pentru dezinfecție: Copii cu stafilococul auriu

Această testare gratuită a celor interesați a devenit deja o tradiție a lunii mai, precizează medicul. Anul acesta, spirometriile gratuite vor fi efectuate în data de 11, respective 12 mai, în curtea Spitalului Colțea din Capitală.

  • „De peste 11 ani facem în luna mai, cu ocazia zilei mondiale a astmului, testări gratuite pentru pacienții diagnosticați și pentru persoanele la risc. Și anul acesta oferim spirometrii gratuite pe 11-12 mai, în curtea Spitalului Colțea, cu intrare dinspre Bdul Ion C. Brătianu. Sperăm să vină cât mai mulți oameni”, a explicat prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președintele Societății Române de Pneumologie.

Declarațiile au fost lansate marți, la evenimentul dedicat Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Astmului. Potrivit medicului, aceste testări sunt nedureroase și utile pentru persoanele care au dobândit probleme respiratorii.

„Spirometriile sunt testările cele mai simple, neinvazive, nedureroase și deloc consumatoare de timp pe care le poate face cineva cu probleme respiratorii”, a mai spus prof. dr. Ruxandra Ulmeanu.

Medicul a mai menționat în același context că existența unui program național pentru cei care suferă de astm sever este un lucru de dorit pe viitor, deoarece în anumite situații, pacientul poate avea nevoie de tratamente suplimentare ale căror costuri pot fi ridicate.

Potrivit sursei citate, atenția pacientului la simptomele care pot apărea în cazul unor astfel de afecțiuni respiratorii trebuie să fie una sporită, deoarece prin urmarea unui tratament adecvat, ele pot dispărea sau își pot diminua efectele. „Pacienții să fie extrem de atenți la simptome, deoarece cu un tratament adecvat aceste simptome pot să dispară sau să fie minime, trebuie testate funcția ventilatorie, funcția pulmonară, prin spirometrii, periodic, pentru că și aceste spirometrii atrag după sine informații privind gradul de severitate al astumului și necesitatea conturării și adaptării tratamentului la nevoile pacientului”, a mai spus medicul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.