Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii preferă hainele când cumpără de pe internet, conform Eurostat

craiova.ro
haine

România se află pe primul loc în Europa la procentul cetățenilor care au cumpărat online haine sau bunuri sportive în 2017 (75%), arată Eurostat, conform mediafx,

Românii sunt urmați în clasamentul cumpărătorilor de haine de cei din Marea Britanie (74%), Malta (74%) și Bulgaria (73%).

Procentele de la haine și articole sportive contrastează puternic cu cele obținute de cumpărătorii români la alte categorii de cumpărături online – penultimii la călătorii și vacante, cu 17%, ante-penultimii, cu 23% la bunuri pentru casă, ante-penultimii (15%) la bilete pentru evenimente, locul 24 la achiziționarea de cărți și reviste (16%), ante-penultimii la echipamente electronice (15%) și penultimii (5%) la poduse alimentare.

În UE ponderea celor ce fac achiziții pe internet a crescut la 68%, față de 50% în anul precedent.

Cele mai mari procente de cumpărători online s-au înregistrat în Marea Britanie (86 %), Suedia (84 %), Danemarca, Germania, Luxembourg și Olanda (82 %).

În ultimii 10 ani ponderea cumpărătorilor online a crescut pentru toate categoriile de vârstă, dar cel mai mare spor aparține categoriei 16 - 24 de ani (de la 44 % în 2007 la 71 % în 2017).

În 2017, cea mai mare pondere a cumpărătorilor online înttre 16 și 24 de ani s-a înregistrat în Olanda, Suedia și Marea Britanie, Regatul Unit deținând și cea mai mare pondere de cumpărători în vârstă – 75% pentru cei între 65 și 74 de ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.