Românii sacrifică în luna decembrie circa un milion de porci

Autor: Remus Vlad, Redactor

Publicat: 16-11-2020

Actualizat: 16-11-2020

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Firmele din industria cărnii de porc susţin că şi în acest an românii vor sacrifica circa un milion de porci, din cei aproape patru milioane crescuţi anual în România. În fermele comerciale preţul a scăzut cu 28%, dar la poarta gospodarului preţul creşte, scrie Ziarul Financiar, potrivit MEDIAFAX.

Firmele din industria cărnii de porc susţin că şi în acest an românii vor sacrifica circa un milion de porci, din cei aproape patru milioane crescuţi anual în România, potrivit ZF.

Citește și: Un medic ATI RUPE TĂCEREA după tragedia de la Piatra-Neamț: Oricare dintre secțiile ATI se poate găsi mâine în aceeași situație

În 2020, românii vor scoate mai mulţi bani din buzunar decât anul trecut, dacă vor să facă pomana porcului ca atare, deoarece scăderea producţiei de cereale a influenţat creşterea preţului hranei pentru animale, ce se reflectă în preţul final al porcului.

„În fermele comerciale preţul a scăzut cu 28% faţă de anul trecut, pentru că acolo este un lanţ şi porcul mai trece prin două verigi până să ajungă carnea la consumator. Dintr-o fermă comercială porcul în viu pleacă cu 5,5 lei/kg, dar la poarta gospodarului preţul este dublu şi trendul este de creştere. Eficienţa economică dintr-o gospodărie e mai mică şi, în plus, anul acesta preţul cerealelor a crescut“, spune Ioan Ladoşi, preşedinte al Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri