Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Românii se pot testa singuri cu ajutorul unor kituri medicale

Românii se pot testa de acum singuri pentru a afla dacă au colesterolul crescut, dacă sunt alergici, anemici sau intoleranți la gluten sau dacă au Helicobacter pylori, cu ajutorul unor kituri medicale pentru autotestare.

Citeşte şi: Scandalul din RATB se lasă cu repercusiuni. Vezi ce riscă controloarea AGRESOARE (VIDEO)

Aceste kituri au fost lansate în România de o companie medicală din Germania. Românii preocupați de sănătatea lor își vor putea monitoriza regulat starea de sănătate, identificându-și astfel problemele de sănătate încă de la primele simptome.

Potrivit unui comunicat, testele au o acurațete medicală de peste 94%, se găsesc în farmacii începând din luna septembrie și oferă rezultate în numai câteva minute. Acestea identifică problemele de sănătate încă de la primele semne, fără a exclude medicul specialist.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Unul dintre teste este cel pentru depistarea alergiilor la păr de pisică, polen de iarbă și acarieni, care se adresează persoanelor ce prezintă simptomele tipice alergiilor — strănut, nas înfundat sau ochi iritați—, dar nu știu cu exactitate la ce anume sunt alergice. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul acestuia este gata în 30 de minute.

Testul pentru prevenția afecțiunilor stomacale, care evidențiază dacă organismul este purtător al bacteriei Helicobacter pylori, se adresează tuturor oamenilor care își doresc să își mențină sănătatea organismului sub control. Testul se face prin analiza unei picături de sânge, iar rezultatul poate fi citit în zece minute.

Citeşte şi: Cristian Tudor Popescu are o nouă IPOTEZĂ despre demisia lui MRU de la SIE

Testul pentru prevenția bolilor intestinale se adresează mai ales persoanelor cu vârsta de peste 45 de ani. Acest test ajută la depistarea sângerărilor din scaun, care pot semnala chiar și incipiența cancerului colorectal. Pentru acest test este nevoie de o probă de scaun. Rezultatele pot fi citite în cinci minute.

Citește și: ATAC ARMAT în Franța: Trupele speciale intervin în FORȚĂ / UPDATE

Testul pentru determinarea nivelului ridicat de colesterol este mai ales recomandat persoanelor cu vârsta de peste 35 de ani, femeilor care au luat anticoncepționale pentru mai mult timp, precum și fumătorilor. Utilizând kitul pentru autotestare "colesterol" se poate afla, rapid și sigur, dacă nivelul colesterolului este normal sau nu, caz în care este necesară schimbarea stilului de viață și a dietei. Testul presupune prelevarea unei probe de sânge, iar rezultatul este gata în trei minute, transmite agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.