Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Tudor Popescu are o nouă IPOTEZĂ despre demisia lui MRU de la SIE

ctp cristian tudor popescu

Demisia din fruntea SIE a lui Mihai Răzvan Ungureanu a fost bomba zilei. După un conflict mai vechi avut cu cei de la DNA, MRU şi-a prezentat azi demisia şi şeful statului, Klaus Iohannis i-a aprobat-o. Dar care este adevăratul motiv al acestei renunţări? Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a spus totul. MRU ar fi fost obligat să facă pasul înapoi.

Citeşte şi: Cererea lui Iohannis pentru șefii celor două Camere ale Parlamentului: E legată de demisia lui MRU

"Cred că istoricul MRU s-a hotărât să se dedice muncii de cercetare, activitate la catedră, la universitate, s-a săturat de politică și vrea să revină, fiind un istoric înzestrat, la activitatea de bază. Mai fac și eu glume. Ați crezut? După 12 ani în care acest domn se află în diverse funcții, din 1988, de când era secretar în MAE, și în 1989, domnul Mihai Răzvan Ungureanu are funcții tot timpul. Era o persoană foarte potrivită pentru vechiul sistem. Ar fi avansat în mecanismul regimului comunist. A venit revoluția, a fost nevoit să își schimbe direcția. Având o foarte mare sete de funcții, fiind și dotat, fiind și o persoană bine instruită, a reușit să acceadă în aceste funcții.

Citește și: EXCLUSIV Antena 3 se află în negocieri pentru vânzare

Acum faptul că și-a dat demisia nu poate avea decât două explicații: fie vizează o candidatură politică în aceste alegeri, urmărind o funcție fie legislativă fie executivă, fie l-a avut cineva cu ceva la mână. Domnul Ungureanu nu și-ar fi dat demisia decât dacă era presat cu ceva suficient de puternic, chiar dacă domnul Iohannis îl voia plecat de acolo, nu putea să îl demită decât dacă erau ceva neregularități acolo la Servicii. Dacă nu era presat cu ceva nu ar fi plecat din această funcție", a spus jurnalistul la Digi 24.

Vezi şi: REVOLTĂ în ALDE: Un lider al partidului îi cere DEMISIA lui Călin Popescu Tăriceanu

Şi asta nu e tot. CTP crede că nu e obligatoriu ca MRU sau Klaus Iohannis să facă publice motivele acestei demisii. "Opinia publică nu are dreptul să știe motivele unui gest personal unilateral. Dacă domnul Ungureanu nu vrea să facă nicio declarație are dreptul. Nici președintele. E vorba de SIE. N-are de ce, pentru că dacă era nemulțumit îl demitea. Domnul președinte nu are altceva de făcut decât să accepte demisia. Domnul Ungureanu și-a dat demisia și cu asta basta. Nu cred că domnul Ungureanu s-a dus acum să mediteze în liniștea bibliotecii universitare. Va mai avea, după părerea mea, funcții. Să nu uităm că are sub 50 de ani. Declarațiile doamnei Alina Gorghiu, chiar dacă anunță o explozie atomică în nordul Moldovei, sunt cu greu relevante. Chiar și asta. Păi poate să se întoarcă în politică câtă vreme nu există o lege în direcția asta. Păi domnul Ungureanu a făcut naveta. V-ar mira acum să apară candidat de prim ministru într-o combinație?", a mai spus Cristian Tudor Popescu pentru sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.